2018-08-26
太多教書嘅朋友,喺暑假檔期即將完結前(但教師嘅暑假其實已經完結),係要聚下。同朋友嘅中間點竟然係深水埗,要諗食埋都幾頭痕。完全無諗到,唯有去到深水埗先決定。 放工極肚餓,一出地鐵行幾步就見到周師傅點心,有個hea 包幾得意,於是有理無理就入左去,又唔洗等位,可以即刻食。嗌左hea 包。其實係流心奶黃包。食之前玩左一大輪,好搞笑 😂😂😂 笑餐懵。有得玩又有得食,仲唔開心咩。(最衰openrice唔可以share video, 佢嘔水嗰樣真係好樣衰,好好笑)呢度點心即叫即蒸,最好食嘅係雞扎,大件雞夾厚冬菇,熱辣辣,好抵食。飲茶一定要食蝦子燒賣,一人一粒,剛剛好。點心唔夠飽,仲嗌左 脆皮馬拉糕同籠仔蟲草蒸雞飯。蒸飯嘅雞肉又係好大件同滑,同雞扎件雞一樣咁好食。豉油自己加,我怕咸所以無加,但食到超厲害嘅荷葉清香,即刻諗到「係喎,已經立秋」🍂甜品當然唔少得。原本想食桂花糕,但店員推介咖啡奶凍糕,見幾有特色而喺其他店又無見過,所以嗌嚟食下。奶同咖啡味好均稱,配搭得宜,滿足。食飽仲同朋友一齊吹水煲劇 ❤️
飲茶一定要食蝦子燒賣,一人一粒,剛剛好。
點心唔夠飽,仲嗌左 脆皮馬拉糕
食飽仲同朋友一齊吹水煲劇 ❤️