2018-03-08 46 views
最近去左上興趣班, 老公接放學再喺附近開餐~ 行吓行吓就見到呢間小店, 價錢經濟 , 仲有D川式小食啱哂老公~ 等左陣位~ 本身麵食都唔貴, 仲有一人/ 二人套餐更加抵食~ 最後緊係食二人餐啦! 先黎豆漿, 黑糖薑茶,跟餐唔洗加錢 . 我杯黑糖薑茶真係恩物黎,我好中意飲薑茶,越辣越好,佢呢杯夠哂辣,仲有好多薑粒添~ 麵食揀左山城牛肉刀削麵 先試一口湯. 好清甜既牛骨湯味 , 牛肉粒炆得夠入味, 刀削麵吸收哂湯既味道紅燒肥腸紅薯粉雖說肥腸,其實大腸唔會好肥, 配埋少辣既紅薯粉, 份外惹味 清湯鮮肉抄手比外面食既大粒, 咬開粉紅色既豬肉陷, 用料新鮮尖椒皮蛋, 好香既花椒油,加埋香蔥蒜粒, 減輕左辛辣度, 對於我呢d 唔太食得辣既人黎講真係剛剛好~ 蒜泥白肉, 平時食米線都會叫, 呢間感覺好有heart , 雖然只係一個跟餐既小食,但份量足之餘, 五花腩脂肪比例平衡, 連埋蒜泥一齊食真係好香最後點少得冰粉吖~ 水晶晶, 比蒟蒻軟身, 加埋紅糖水同埋乾果,提子乾, 清一清味蕾既辛辣味既同時又可以冰涼一下~ 埋單先$119,已經食到捧住個肚走學生lunch 黎仲有得減$ 2 , 真係良心老闆~

先黎豆漿, 黑糖薑茶,跟餐唔洗加錢 .

麵食揀左山城牛肉刀削麵

紅燒肥腸紅薯粉
雖說肥腸,其實大腸唔會好肥, 配埋少辣既紅薯粉, 份外惹味

清湯鮮肉抄手
比外面食既大粒, 咬開粉紅色既豬肉陷, 用料新鮮
清湯鮮肉抄手

最後點少得冰粉吖~
冰粉

埋單先$119,已經食到捧住個肚走

學生lunch 黎仲有得減$ 2 , 真係良心老闆~