2018-08-18 132 views
同朋友經過旺角街頭去726美食大廈到覓食,見到呢間新開既餐廳,本身以為叫橫濱應該係食日本野上到去原來係火鍋店.店內裝修有籃球街場感覺,四周既牆有噴漆塗鴉圖,海報,鐵欄.湯底有好多款選擇,除左普通常見既湯底外仲有其他特色既湯底,好多都好吸引.我同朋友揀左喇沙海鮮鍋.鍋一上到枱好有驚喜鍋好有特色係香港無見過咁既木筒鍋,聽介紹話呢個木筒鍋係特別係新加坡訂造而且筒內會有唔同既洞回流返隔左油既湯底做到養生又唔肥膩既效果.喇沙海鮮鍋本身材料都好豐富,大蝦有6-7隻咁多仲有好多蜆鍋係底,每隻蝦size都大大隻而且肉質唔會爛,湯底係精髓喇沙湯底香而濃椰奶唔會太多搶左喇沙本身蝦湯味帶少少辣,十分推薦.日式長蟹棒有成隻碟咁長質感結實唔會因為淥得太耐而變散食完好滿足.特色雙拼自家制鮮炸魚皮,有好多唔同特色既炸魚皮同朋友點左四川炸魚皮同釀有蝦膠既炸魚皮.四川炸魚皮炸得簿脆魚皮上灑上四川麻辣粉帶少少辣味.蝦膠釀魚皮口感幾特色蝦膠既彈牙拼上魚皮既脆口感而且炸得唔油膩邪惡感下降.金錢展同牛脷大大碟,金錢展好新鮮色澤光鮮而且軟淋中帶少少爽脆感又唔會有雪味.牛脷份量十足食落煙煙靭靭又唔會咬唔開牛香幾濃.點左咁多野食好滿

點左咁多野食好滿足而且每人平均都係$300好抵食,下次有朋友聚會黎呢到係一個不錯既選擇.

Type of Meal
Dinner