2017-01-13 2014 views
香車街街市, 每次經過都總會向上望一望上面, 心想: 唔知入面有咩食呢?!終於有一天我看過了OPENRICE後 的起心肝衝上去想找這間泰好味, 第一次去的時候我是摸門釘的,第二次再衝上去, 有開門, 鬆一口氣!午餐時段, 我叫了個泰式金邊粉+檸茶~泰式金邊粉 - 老實說, 不是很出色, 味道唔夠濃, 唔夠鑊氣。至於個檸茶, 其實我係叫熱既, 不過姨姨可能聽錯左凍就由佢喇, 茶味OK既, 個人覺得比較甜。因為我想再試一次這店的水準, 過多兩星期再去食既泰式肉碎炒河粉,今次呢個炒得比上次的金邊粉好, 可惜亦不算很突出。總結: 如果沒有太大的要求, 這裡的食物是OK的, 價錢亦便宜~打算去試既朋友要注意佢既休息時間喔!

第二次再衝上去, 有開門, 鬆一口氣!

午餐時段, 我叫了個泰式金邊粉+檸茶~
泰式金邊粉
凍檸茶
今次呢個炒得比上次的金邊粉好, 可惜亦不算很突出。

打算去試既朋友要注意佢既休息時間喔!
2016-11-07
$37 (Lunch)