2018-06-23 4300 views
每逢假日,我都會陪媽媽到酒樓飲茶。🍽今天早上, 我們來到這間在楊屋道街市的酒樓,乘坐扶手電梯到2樓,就到達酒樓。可能是星期六日的關係,酒樓門庭若市,坐滿人,而這裏的一個特色是要自己找位置坐。由於太多人,所以我們兩個只好搭枱。已經過了早市時段,當時大約11點45分,我們就叫了一個95元的套餐,套餐包括一個指定嘅炒粉麵飯🍛,兩籠特定的點心和一碟菜。我們點了排骨炒麵,這個麵脆脆的,淋上醋後, 十分惹味,值得推介!排骨都有很多。另外,我們還點了炸雲吞,都是十分香口,只是蝦就細隻咗d。至於燒賣都不錯,大大粒,幾好味。以95蚊嘅價錢,有一碟菜、兩籠點心和一個炒麵,仲要係假日,都算好抵啦!
每逢假日,我都會陪媽媽到酒樓飲茶。🍽

2018-06-03
$50 (Lunch)