2022-01-08 1522 views
行過路過唔好錯過,今日經過駿業街,行咗入去駿業熟食市場1樓嘅 #BBQ , 試下哩到嘅午餐先嚟哩個#德薩斯州煙燻BBQ手撕豬絲漢堡包 🍔配捲心菜及脆薯皇 , 開始食之前見到佢哋用不鏽鋼平底鑊仔上碟同埋擺盤,已經覺得非常有誠意同心思未試佢嘅味道,已經加分唔少,無諗過喺熟食中心都有西餐廳嘅感覺講番個包先佢哋嘅BBQ汁非常惹味,唔太鹹,仲有啲甜甜地,感覺有啲似日本嘅照燒汁,但無咁「傑」身,配上用哩個豬肉絲,真係好夾,而且佢哩個豬肉絲非常淋身,一啲都唔「un」,當中嘅神來之筆,就係佢唔係用肉碎,好似平時做漢堡嘅方式去處理,而係用肉絲嘅手法,咁樣加容易夾雜多啲BBQ醬汁, 食落更加 juicy 有味,真係好有驚喜。值得一提就係佢哋選材嘅漢堡包,好厚身但係好軟熟,唔會死實實好好咁吸收醬汁同肉汁,令到成個豬肉絲漢堡包唔會餡料還餡料,包還包咁,好一體化,令人真係食緊一個完完整整嘅一個漢堡包🌻🌻🌻🌻🌻另外跟住包配上嘅脆薯皇,上枱嘅時候啱啱炸起熱辣辣,脆卜卜加上少少微辣真係好惹味,再加埋哩個捲芯菜作伴小小咁伴起嚟,去咁啲油膩,帶起一份清新嘅感覺🌻🌻🌻🌻而另外一道,就係 #至尊靚扒 ,即叫即煎嘅美國 #安格
行過路過唔好錯過,今日經過駿業街,行咗入去
駿業熟食市場1樓嘅 #BBQ , 試下哩到嘅午餐

先嚟哩個
未試佢嘅味道,已經加分唔少,無諗過喺熟食中心
都有西餐廳嘅感覺

而另外一道,就係 #至尊靚扒 ,即叫即煎嘅美國 #安格斯肉眼扒 , 外面煎得好香口
裡面肉質非常嫩滑好多肉汁, 而且足足有7安士 , 仲要非常有份量, 加埋哩個黑椒燒汁, 簡直係相得益彰, 錦上添花, 配合得天衣無縫🌻🌻🌻🌻

而且餐廳收費非常超值, 如果經過開附近
咁就一定要上嚟哩到 試下BBQ喇

BBQ Grilled and Baked (觀塘)
觀塘駿業街67號熟食市場1樓40&44號舖
德薩斯州煙燻BBQ手撕豬絲漢堡包