2023-12-22 1063 views
踩入呢間著名既車仔麵鋪,空氣中馬上被一股混合嘅香味包圍住,喺度搵食嘅我,已經心思思想點我嘅麵喇🤤。首先,嗰碗牛腩車仔麵啊,牛腩嘅肉質夠腍夠爽口,入味得嚟又保持到啲肉嘅嚼勁,好夠哂份㗎!係我食過最好食嘅牛腩之一。嗱,再講講嗰碟鳳爪。鳳爪腍腍哋,入口即化,酸酸甜甜嘅醬汁,令人一啖再啖,正到炸裂!加埋滑滑嘅河粉,真係完美組合啊。嚟呢間鋪,一定要試下嗰個自家配方嘅湯底,啖啖鮮味,濃郁中又唔會太咸,掂過滿分呀!最後嘅大結局,就係嗰碗湯底炒麵。麵條鬆脆得嚟又吸收晒湯底精華,每啖都令人回味無窮,簡直一絕!整體黎講,呢間車仔麵鋪真係食得開心又滿足,而且氣氛啱晒夾雜吓食、吓傾計既香港街頭小食情懷。值得一試,推介!👍🍜😄