2018-03-11 1224 views
今日約左個朋友佢提意帶我食好西, 所以就聽佢講去左呢間位於鬧市中, 安靜小巷的街角cafe! Cafe 細細地裝潢擺設都好精緻! 全部都用上英輪風的裝飾. 好多大group 的gathering, 好嘈好熱鬧呀!!我地睇晒所有menu items 最後都係覺得呢個二人套餐最吸引, 所以我地就叫左黎share.先黎左頭盤南瓜忌廉湯同蛋黃醬炸薯條,由於天氣突然轉凍同埋肚餓有暖笠笠既野送上特別好味. 到左Main Course 安格斯西冷配紅酒汁, 我地叫medium rare 廚師都做到. 又有新薯同沙律伴碟, 都算豐富. 最窩心係俾埋mustard 我地食牛扒, 呢個位值得加分!! 呢個係我地叫另一個Main 龍蝦汁大蝦意粉(我地要求轉左唔要天使麵) 龍蝦汁好rich 同夠多, 兩隻蝦都起晒殻我地完全唔洗動手都食到啖啖蝦肉. 最後就係甜品同餐茶, 我地叫左個Tiramisu 同Movenpick雪糕再加兩杯檸檬生薑茶. 令到突然凍左既呢幾日帶點甜和溫暖.

2018-03-08
$235 (Dinner)