2021-11-23
/作為大埔街訪見到呢間新開嘅水戶日本料理嘅門面睇落幾企理新淨,有機會就試一試晚餐 / —環境餐廳𥚃面都幾大,大概有 10 - 15枱(目測)位置算寛闊,裝潢企理且光猛舒服,以大埔街坊日本料理店以言,坐得算舒服,幾啱一家人食飯慢慢食。/ 軟殻蟹牛油果卷 $74賣相不錯,牛油果一片片咁上,一口Size,牛油果夠Creamy,卷物入面嘅軟殻蟹如果多少少會再開心啲﹗海膽炒飯 $72金黃色嘅炒飯放咗一大片海膽喺上面,海膽Creamy又幾鮮,炒飯炒得夠乾身,感覺落多少少油應該再香啲﹗雜錦烏冬 $74烏冬口感唔錯,煙韌之餘份量足,湯底偏濃味,炸蝦幾大隻,其他材料都可以。海老天婦羅 $68四樣𥚃面最滿意係海老天婦羅,除咗賣相吸引,咬落超鬆脆,炸粉一啲都唔覺厚同硬,加埋熱辣辣嘅海老感覺都幾鮮味,四款入面嚟講最好食﹗
—環境
軟殻蟹牛油果卷 $74