2017-08-15 88 views
平時出開銅鑼灣都未曾發現電車站附有間Cafe,可能係因為樓宇維修使餐廳位置變得隱密起來,毫不起眼。但係openrice上見到評價不錯,又不用等位,決定入去試試😀。餐廳環境幾令,好有風格,如果唔係D棚架的話,坐在向門口位置必有另一番風味。meun食物個人黎講真係超級鍾意食薯條!!特別係岩岩炸出黎既薯條,又脆又香!而呢碟薯條當然冇令我失望,非常香脆可口!搭上他他醬也不錯!同男朋友都一起叫左Set,大家都選了餐湯。哈哈!外觀似唔似一隻熟左既雞蛋半切呢!好值得讚既係佢地既碗碗碟碟都好令🤣是日餐湯係南瓜湯~入口有好幼細既南瓜蓉,口感十足。😋男朋友嗌的,偷食左幾啖,個人覺得意粉味道可以再加蛋小小汁食落更濃一點😜呢個擺碟真係好花心思,要將雞肉一塊塊咁碟上去!再加上大量既椰絲,真係好精緻😝。食落闊條麵口感差小小,椰絲多左D!但男朋友話唔錯🤣雞肉方面雖然食落味道較淡,但整體黎講呢個配搭食落口都幾健康既feel!好香濃既咖啡味😋拉花仲好令💓用心經營的小店😀希望有更多人發現喇😋

meun

食物
粗炸薯條配他他醬

同男朋友都一起叫左Set,大家都選了餐湯。
是日餐湯係南瓜湯~入口有好幼細既南瓜蓉,口感十足。😋

龍蝦汁虎蝦意大利麵

意大利白醬配慢煮無骨雞腿闊條麵