2021-11-06 310 views
鬧市中不起眼檔仔有驚喜發現😍行過見到呢檔街邊檔仔好似日本唔邊拉麵既風格,覺得幾得意。就坐低叫左碗薑汁豆腐花🤔第一啖落口真係好驚喜!😳呢碗豆腐花應該係我近十年來係香港食到最滑,唔鞋口,真係有薑汁味既豆腐花🥰仲有無限黃糖放係旁邊任落😍(唔洗尷尷尬尬係咁問老闆拎吖嘛🙈)之後忍唔住試埋個$20/10粒燒賣,中意佢呢種一個碟加牛油紙既懷舊presentation❤️本身覺得$2/粒有少少貴,但覺得佢都算對得住個價錢,唔係得個粉字+腥味既龍x燒賣~唯一美中不足係個豉油唔夠甜,可以再改良下就perfect☺️總結:竟然係旺角鬧市街頭食到呢個級數嘅豆腐花,都係$15 極合理既價錢!😍(有啲懷疑頂得住呢頭咁貴既舖租🤔)下次經過應該都會忍唔住食!I will be back!😁

鬧市中不起眼檔仔有驚喜發現😍

仲有無限黃糖放係旁邊任落😍
(唔洗尷尷尬尬係咁問老闆拎吖嘛🙈)

之後忍唔住試埋個$20/10粒燒賣,

總結:
薑汁凍豆腐花
魚肉燒賣+豬肉燒賣
2021-11-06
$20 (Dinner)
薑汁凍豆腐花
魚肉燒賣+豬肉燒賣