2019-10-12 818 views
今日勁早起身,六點食咗個麥當勞早餐之後,晏晝十二點就肚餓到嘔 ╮( ̄▽ ̄"")╭ 肥妹真係難服侍ಠ_ಠ友人一邊揸車,一邊問我要食咩?雖然我個肚喺度咕嚕咕嚕叫,但食嘢又唔可以太求奇。本來諗住去合益泰食腸粉,但行到長沙灣,諗起金華,就轉移目的地,走咗去食阿伯腸粉。十二點半已經開始有人排隊。結果就買咗一份腸粉,一份魚旦,同一份牛肉。$20 ( ̄∇ ̄)一如既往,非常好味。腸粉 - 夠熱,腸粉皮好滑。阿伯用嘅醬汁,係芝麻醬,而唔係一般嘅花生醬,值得推介(因為好少地方用㗎喇)。而且阿伯出手大方,比好多醬㗎!魚旦 - 陳皮魚旦,識貨就明。牛肉 - 大粒抵食,而且接近茶樓texture,唔係街邊貨色。一個字,正!Rmks,阿伯收咗我廿二蚊,可能係太忙計錯🤷🏻‍♀️

十二點半已經開始有人排隊。

結果就買咗一份腸粉,一份魚旦,同一份牛肉。
$20 ( ̄∇ ̄)

一如既往,非常好味。

魚旦 - 陳皮魚旦,識貨就明。

一個字,正!

Rmks,阿伯收咗我廿二蚊,可能係太忙計錯🤷🏻‍♀️