2022-12-28 108 views
今日終於有啲時間同屋企人食餐好既,帶屋企人黎到銅鑼灣呢間街頭火鍋,好大間,食物選擇又多😸湯底我地先簡好香港特式既喜勝沙嗲萵笋,打邊爐既話愈滾愈出味,出色👏🏻配料我地好多款都想試,見到有牛二人餐就即刻叫左,試到唔同部位既牛,唔駛簡😹一大碟牛肉有牛頸脊、封門柳、牛胸爽🐄唔同口感既部位都食到,最腍最滑既牛頸脊,硬口啲有咬口啲既封門柳,爽脆嫩身既牛胸爽,每款都好正,配埋香濃既花膠雞湯,好好味😋二人餐另外仲包左雜丸同雜餃,啲丸好彈牙,啲餃餡料豐富又好味🥟🍢我地另外見到極品第一刀,被呢個名吸引住就叫埋🤣原來係豬肉黎,但好滑,碌完黎食好似和牛咁,好嫩又香豬味,好好食!