2019-01-18 311 views
前個排新開,係甘排傳單,今日行過見到,價錢又唔貴,於是入去試下,我諗試完都無下次,就算佢幾平都好,真係接受唔到間鋪甘污糟,間野係新開咗幾日炸喎,成地垃圾,老闆(可能係負責人)叫個職員掃下個地,佢話10分鐘前掃咗,但當時成地垃圾,就繼續食佢既飯,喂喂你今朝夠食咗飯啦,你現家又食。可能價錢真係比出面平,加上又係食飯時間,鋪座滿人,座無虛席,甘岩有一枱客走,於是我地座,呢個位係近出菜口,唔座都無乜事,座完就真係唔會再行入去食,間鋪好多人,傳菜既姐姐行唔切,出菜口就無姐姐企,個個師傅就將張單放入碗中,食物既上面,然後D姐姐行到過去就用佢既五指金龍汁番張單出黎,係眼不見為淨,見到就唔得,張單又有原子筆既墨+5指金龍收下$$$又甘樣撈番張單出黎,我真心接受唔到.其他鋪人地會將張單放響碗邊,張單既一大半係響出面,D姐姐一拎就拎到,唔洗接觸到D野食我地叫咗牛丸河+牛什河+油菜(通菜+腐乳)牛丸河→河粉中厚身,滑,唔彈牙,無嘉X園甘薄同彈牙      →牛丸有D淋,唔多彈牙,無雪味牛什河→牛什無雪味,不過唔爽口,食落有D硬腐乳通菜→本先諗住呢個應該無問題,點知碟菜一半係黑色,個醬食落有油益味(應該佢有落

我地叫咗牛丸河+牛什河+油菜(通菜+腐乳)
牛丸河→河粉中厚身,滑,唔彈牙,無嘉X園甘薄同彈牙

→牛丸有D淋,唔多彈牙,無雪味

牛什河→牛什無雪味,不過唔爽口,食落有D硬
腐乳通菜→本先諗住呢個應該無問題,點知碟菜一半係黑色,個醬食落有油益味(應該佢有落D油去開番稀個醬),D菜就應該無洗,我地夾夾下就發現有條包菜既膠紙隨菜附送

我覺得做飲食既D衛生一定要過到自己,唔係D野食幾好食都無用
2019-01-16
$35 (Dinner)