2024-10-17
17/10/2024晚上約八點,北角安寧大廈分店我:唔該要杯黑糖珍珠拿鐵。店員:大杯定細杯?我:大杯同埋要多杯。。。我未講完店員暫停我。店員:等陣呀。當我落完單,後面都有兩位客人,佢地都落完單後,店員就去整飲品。突然,有一位著住媽咪雞蛋仔圍裙的女士走左入去貢茶,然後自行整飲品及自行取冰塊(戴住很油的手套),該女士無帶口罩,而店員就一邊整我杯飲品一邊同該女士對話。重點係,貴公司的職員沒有戴口罩,沒有手套,沒有頭套。請問 貴公司這樣衛生嗎?你們做餐飲的都唔注意呢d?布丁隨處放係一個杯入面,當有客人叫時就用該杯入面的布丁,有無咁恐怖呀!外人有可以用剷來取冰,你地店員又無手套去用剷來取冰......更好笑係,我係第一位客人買兩杯飲品,但你地店員整好我的兩杯飲品選擇唔比我住,佢選擇整埋後面其他客人的飲品先再叫號,最終我地三位客人係同時比佢叫,咁你地貢茶唔洗叫人排隊啦,反正買先買後都要等到最後完成哂全部訂單先可以拎到自己既飲品。貴公司聘請員工係咪唔洗審批,咩人都請得,咁基本既野都做唔到?