近期Baked by Shangri-La 在IFC city’super 有Pop up。作為一間五星級酒店嘅Bakery ,如果唔係親眼見到,我都唔敢相信原來佢哋會係咁樣處理啲俾客人食嘅食物。食物放在貌似餐廳收拾碗碟的盤裏。。呢個唔係重點。。重點係點解可以將啲麵包同scone咁存放喺open area。。完全沒有蓋着食物盤,而食物亦都非常接近員工啲腳同埋放在旁邊的city’super購物車。。。見到都唔開胃🤮 點解一啲基本嘅衛生常識都冇?衛生情況惡劣。途中亦有Citysuper的顧客經過食物盤附近咳嗽🥶本身想買想喺Pop up store買啲麵包。不過見到咁嘅情況之後。。以後都唔使喇😅

2024-08-15
TakeAway