今次係上openrice訂枱。店嘅大招牌係另一個名,門口有一個細牌寫住Sleepless. 呢一方面有少少唔清晰。入店前,店員會為客人噴消毒噴霧及量度體溫。不過店內位置較少,所以同隔離枱都唔會有吉枱,大致上同其他客人都只係一板之隔。未有做到50%嘅入坐率。如果想傾密計,亦都好容易比隔離聽得一清二楚。所以同朋友食完就走咗啦。平日午餐只提供lunch menu及少量食物嘅選擇。2點後先可以叫benedict嘅menu。但係下午茶應該唔會食呢類型嘅嘢吧🤔🤔所以我和朋友最後叫咗個all day breakfast. 本身係素食嘅breakfast,如果想加煙肉或者腸仔,都要另外加錢。由於加嘅價錢都唔少,大約$20(如果冇記錯嘅話)所以最後都冇加。All day breakfast 有牛油果sourdough 1/2塊,1/2塊牛油多士,黑松露炒蛋,沙律同埋蕃茄。牛油果sourdough味道唔錯,都做得幾脆。炒蛋本身我自己就唔係好鍾意配黑松露,所以冇乜意見。但係百幾蚊一份all day breakfast 係呢啲嘢嘅話,我又覺得有啲over priced. 蕃茄基本上係九成生,無grill/煎夠

All  day  breakfast

All day breakfast 有牛油果sourdough 1/2塊,1/2塊牛油多士,黑松露炒蛋,沙律同埋蕃茄。牛油果sourdough味道唔錯,都做得幾脆。炒蛋本身我自己就唔係好鍾意配黑松露,所以冇乜意見。但係百幾蚊一份all day breakfast 係呢啲嘢嘅話,我又覺得有啲over priced. 蕃茄基本上係九成生,無grill/煎夠時間。蕃茄同菜都係不需要烹調的,所以覺得誠意有點欠奉。

另外都有叫咗個咖啡,我叫咗flat white,朋友叫左cappuccino. 正正常常,不過不失。飲品無得跟餐加錢,是另外計的。

如果朋友仔想要特別拉花嘅咖啡係貴$10的,平均50幾蚊一杯。

整體上我覺得環境唔係10分舒適,食物嘅質素亦都一般。離開時亦會叫顧客將自己用過嘅紙巾等等放入垃圾桶才離開。本店除咗衛生意識比較高之外,這個價錢,這個食物嘅質素,我覺得都係因為租金問題。

如果環境可以舒服少少,令客人可以放輕鬆坐耐少少。這個價錢我沒有太大意見,但係如果坐得咁迫都係收呢個價錢就各位自己考慮吓啦。