2019-04-23
最近工作太忙 今晚要慰勞下自己 大擦一餐。論衛生、食品種類、坐得舒適 日日涮係不二之選。飲品方面 近20種選擇 可樂雪碧道地系列之外 汽水還有樽裝 和sparkling water 簡直是誠意之作。更驚喜的是 問問侍應之下 竟有零售價約25蚊一罐既Premium Malts 日本啤酒 和零售價約30蚊的韓國真露 就算唔食野 飲幾支都回本了😍😍日本啤 麥味適中 用玻璃杯飲 恰到好處呢! 自選食物的陳列 擺設衛生又充滿色彩 新鮮蔬菜、番茄🍅任君選擇 值得一提 金菇是切好根部的 (有時任食火鍋 對呢個位好求其) 整體環境舒適 空間感好。先放蘿蔔、南瓜、粟米 個湯慢慢熬 一流呀👍🏻👍🏻湯底方面 我們選了壽喜燒和番茄濃湯 沒味精之餘又沒有油 涮涮鍋都可以係健康飲食😄👍🏻首輪刺身已經目不暇給 喜歡有頭甜蝦 可以把蝦頭放入湯底 鮮味更濃。赤貝、油甘魚、八爪魚🐙 上碟也花過心思👍🏻👍🏻 油甘魚厚切大塊 絕不欺場 我地食到津津有味👏🏻👏🏻豚肉牛肉都好多款式 識食又無咁肥既 一定揀牛小排 碟碟水準都保持 絕對唔係第一碟好靚 之後俾d質素差既客😄 燒冬菇雖然唔係主菜 都界好花 好睇好食。
燒冬菇雖然唔係主菜 都界好花 好睇好食。燒雞翼更攤開燒 易熟也容易咬 細節位置都令人好滿意👍🏻
香芋丸真材實料 天婦羅蝦不會太多炸粉 剛剛好👍🏻
300ML Q版可樂 呢度真係好多飲品選擇 全部一支支一罐罐 比起自斟汽水 衛生又方便!
花之戀壽司 比目魚背壽司 完全唔欺場架 真係好滿足👏🏻👏🏻
主菜黎喇👉🏻👉🏻 有羔開邊龍蝦 🦞 鮑魚 無沙大花甲 生蠔 靚蝦 大帶子。食呢個海鮮拼盤 我地食到好忙 動口又動手 樣樣鮮味 厚肉 CP值超高! 呢個價錢 飲既食既都接近頂級 邊度搵呀😻😻😻
Encore Sashimi 放題都有厚切 我試過去高級日本餐 都有未解好凍 硬邦邦既Sashimi... 呢度既時間掌握 做得好好 解凍得宜又保持美味 廚房既管理 做得唔錯✌🏻✌🏻
原盒 Movenpick咁上 我試左瑞士朱古力 楓樹合桃 為今晚豐富晚餐既 劃上完滿句號!