之前去台灣旅行嘅時候已經聽聞過呢間甜品舖,但係因為時間倉猝冇去食,經開希慎行街,見佢居然喺香港開咗分店,雖然見到排哂長龍,但係都忍唔住要試一試,點知一試難忘!!😇拎起餐牌,款款賣相都超級吸引,完全唔知揀咩好呀!!最後見到有個季節限定,仲要係我最鍾意嘅愛玉,即刻幫選擇困難症嘅我解決左問題🙈點知原來都有好多唔同款式,包括雪花冰,飲品同埋甜品。呢個愛玉系列主打天然低卡、無添加嘅愛玉製作,健康又美味,適合夏日消暑,仲好適合我呢啲減肥人士🤭,最後揀咗以下兩款:🩵青檸愛玉嫩仙草盛盤 $52呢個台灣特色愛玉甜品,口感滑溜爽口,真係超適合消暑,而佢呢有一杯仔嘅青檸汁可以落去個甜品度,加咗之後成個甜品更加Fresh,又增加咗個層次,而仙草嘅味道都好嫩滑,入邊呢仲會有一啲白玉珍珠粒,口感非常之煙靭,超級好食🤭💛白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤 $52而朋友揀咗白苦瓜,主要有一個白苦瓜汁可以落去個甜品度,落完之後我完全冇興趣試🙈但係朋友話有豐富維他命C,說服我試吓,試咗一啖之後,完全改觀,因為原來佢一啲苦味都冇架,反而係好甘甜既味道,非常之好味,又健康😋🧡而兩個盛盤都會包括咗芋圓、薯圓、珍珠、紅豆同埋薏米,全部配料都好

🩵青檸愛玉嫩仙草盛盤 $52

💛白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤 $52

🧡而兩個盛盤都會包括咗芋圓、薯圓、珍珠
、紅豆同埋薏米,全部配料都好好食,特別要讚芋圓同薯圓,大大粒,超級Q彈同埋煙靭,份量十足,味道滿分😋😋😋