2019-02-18
情人節太遲訂枱,幾間有位既都係打邊爐,男朋友2月14即日先經openrice訂,都仲book到,所以揀左呢間,聽落都已經驚驚地。訂左九點鐘,其實樓下有卡位吉既,但都安排我地上左閣樓,係閣樓走廊都等左五分鐘,明明樓下有位都唔安排要客人繼續等入到去見到已經有兩對情侶,我地係第三對,但得兩個爐,我地其實想燒肉先揀呢間餐廳,但係竟然唔夠爐之後問侍應,佢話如果叫燒肉會幫我地燒埋,或者用人地個爐,附近一對情侶即刻主動話佢地好快走,個爐可以比我地燒,立即非常唔好意思話唔使啦,大家都係想慶祝姐,我地唔好彩都唔想阻人,所以迫住叫左海鮮餐。餐廳安排得有夠差,賣單走都係十點姐,發現樓下有八成吉枱,明明就無人book,都唔比你坐,要啲客迫埋一齊,等你地快啲食完、快啲走囉。食物上菜次序勁怪,我就依番次序放相。湯係第二樣上,刺生最後囉,仲要所有食物十分鐘內齊晒,熱野都凍晒,食唔切。呢間餐廳真係好趕收工,應該改賣早餐先岩喎。另一樣侍應好喜歡大叫,送菜大叫「邊個叫左咩咩咩呀?」,你要認領自己碟餸,衰過茶餐廳。呢度仲有童工玩送餸,個小朋友似老闆既仔仔,同侍應一齊傾計一齊食餸,亂送一通,坐左十分鐘就送甜品比我地。賣單簽卡
食物上菜次序勁怪,我就依番次序放相。
呢間餐廳真係好趕收工,應該改賣早餐先岩喎。
賣單簽卡都係小學生著住校服送過黎,仲要無人緊住,小朋友又係房大叫侍應姐姐幫手。
呢間餐館都算另類,食物都還可以,但服務同理境都比唔上翠華。
情人節真心掃興