九龍城不只有泰國菜,強烈推介的一間日料主打鮮活海鮮、刺身,燒烤,店內以卡位為主。餐廳最近有幸運輪抽獎,每枱食客都可以轉幸運輪盤,有不同的獎品可當晚使用~而且服務態度超好澳洲龍蝦刺身+湯兩食(另加$50可改做龍蝦粥):龍蝦從魚缸拿出來,即劏即食,非常新鮮,龍蝦粥龍蝦味非常鮮甜。刺身拼盤:刺身魚有三款,另有蝦和貝類,件件厚切,肉質鮮嫩肥美,魚油甘香細膩。烤肉頂級牛小排:牛小排的油花分佈均勻,質地柔軟,配上自家製醬汁非常惹味

澳洲龍蝦刺身+湯兩食(另加$50可改做龍蝦
刺身拼盤:
烤肉頂級牛小排:
牛小排的油花分佈均勻,質地柔軟,配上自家製
醬汁非常惹味

2023-11-19
$700 (Dinner)
今日同朋友補慶祝生日,就約佢嚟咗九龍城呢間我book mark左一段時間嘅「牛石料理」居酒屋主打時令海鮮刺身及和牛燒肉😋今晚點左激安龍蝦🦞兩食加50蚊轉做龍蝦粥都只系$388👍即點即做新鮮極至🤩龍蝦肉質鮮甜爽滑☺️食完將龍蝦頭既膏融入軟棉粥底🤤真系一試難忘😍另外菊套餐包咗刺身☺️烤肉🥩炸物及甜品😊三點烤肉原本系牛肉☺️但如果唔使擔心😉可以將套餐內嘅牛肉改為豬肉或者雞肉配合唔同朋友嘅需要🥰✨前菜蟹籽沙律🥗✨刺身三款🤩劍魚腩、三文魚、鯛魚✨燒肉牛小排牛味濃☺️黑豚肉帶點肥肉帶燶邊好香滑😋雞肉煎至金黃色👍✨和食系和牛粒炒飯☺️米飯粒粒分明😊✨炸物炸雞🍗香酥鬆脆肉質嫩滑😋✨甜品🍨豆腐及綠茶雪糕🍨✨香蔥拖羅反卷拖羅蓉入口即佬加埋蔥粒點少少豉油已經好好食🤩✨鹽燒油甘魚鮫超級大件🥳聽店員講每日會開新鮮油甘魚再保留整個魚鮫☺️師傅魚皮燒至香脆😜啖啖肉魚餃帶少少咸香且魚味濃郁😊抵食夾大件🤩❤️串燒 🐣七味燒雞腎、日本雞軟骨、雞皮全部脆香有嚼勁😊送酒最啱☺️🦀味噌甲羅燒濃郁蟹膏經燒制後傳來陣陣香氣🤤將蟹膏蟹肉放上多士一齊食好正😊另外兩只蟹鉗沾滿蟹膏🤤滋味無窮😎❤️梅酒一枝兩杯🤩微甜帶酸梅香陣陣☺️玫瑰花冰打卡一流👍依家只要光
居酒屋主打時令海鮮刺身及和牛燒肉😋

食完將龍蝦頭既膏融入軟棉粥底🤤真系一試難忘😍

✨前菜蟹籽沙律🥗
刺身三款🤩劍魚腩、三文魚、鯛魚

✨和食系和牛粒炒飯☺️米飯粒粒分明😊

✨炸物炸雞🍗香酥鬆脆肉質嫩滑😋

甜品🍨豆腐及綠茶雪糕🍨

✨香蔥拖羅反卷拖羅蓉入口即佬加埋蔥粒點少少豉油已經好好食🤩

❤️串燒
🐣七味燒雞腎、日本雞軟骨、雞皮全部脆香有嚼
勁😊送酒最啱☺️

🦀味噌甲羅燒

❤️梅酒一枝兩杯🤩微甜帶酸梅香陣陣☺️玫瑰花冰打卡一流👍

依家只要光觀就可以玩幸運輪盤🤩當中有多款矜貴,美食及清酒😍轉一圈好開心中左一枝720ml老松清酒伴美食🤩對於酒鬼既我地真系開心到不得了😂大家都快啲嚟試下啦😎
🔮澳洲龍蝦兩食  $338🔸️刺身+龍蝦湯 (加$50可轉龍蝦粥)絕對係激安推介呀~原隻游水澳洲龍蝦,即開起肉切片,龍蝦肉超新鮮呀!大大隻上台超有氣勢,上枱時龍蝦觸鬚仲會郁的,龍蝦肉晶瑩剔透,入口鮮甜都不得了,又彈牙,蝦味鮮甜,簡直齒頰留香呀~太后都係度勁打卡刺身食完之後,侍應會拎番個龍蝦頭俾廚師熬龍蝦粥,大概熬煮45分鐘左右,蝦粥上台時竹香味十足,一啖入口,蝦味十分濃郁且鮮甜,粥底又綿滑,龍蝦膏完全溶入咗個湯粥底入面,仲有粒粒蝦肉,我同太后邊食邊讚呀~絕對一試難忘呀!仲要兩食都只係$338,堅抵呀!!我地點咗個二人餐,有我鍾意嘅魚生刺身,又有太后鍾意嘅燒肉,份量絕對足夠兩人食有多呀~🔮二人會席 $868🔸️蟹籽沙律先來頭盤沙律,海量的蟹籽和青瓜絲,蟹柳絲我,清新開胃🔸️刺身三款兩切廚師真的很佛心呀,全部刺身都是厚切的,大大塊好吸晴呢~🔹️三文魚:魚脂分佈平均,有入口即溶之感,非常新鮮🔹️北海道元貝:大粒又厚身,新鮮鮮甜,元貝味很濃郁🔹️油魽魚腩:入口甘甜,每啖都充滿著魚油香,又自帶一種爽口的質感🔮燒肉 (每款各4件)食完刺身,侍應便會預熱燒烤爐,爐旁有個強而有力的抽風煙通,唔怕食到成身燒肉味,燒
🔮澳洲龍蝦兩食  $338
🔸️刺身+龍蝦湯 (加$50可轉龍蝦粥)

絕對係激安推介呀~
太后都係度勁打卡

刺身食完之後,侍應會拎番個龍蝦頭俾廚師

🔮二人會席 $868

🔸️蟹籽沙律
先來頭盤沙律,海量的蟹籽和青瓜絲,蟹柳絲我,清新開胃

🔸️刺身三款兩切
廚師真的很佛心呀,全部刺身都是厚切的,大大塊好吸晴呢~
🔹️三文魚:魚脂分佈平均,有入口即溶之感,非常新鮮
🔹️北海道元貝:大粒又厚身,新鮮鮮甜,元貝味很濃郁

🔮燒肉 (每款各4件)
食完刺身侍應便會預熱燒烤爐,爐旁有個強而有力的抽風煙通,唔怕食到成身燒肉味,燒肉拼盤底部放了一些乾冰,上枱時煙霧矇矓,真係好有排場呀!太后見到心心眼,即刻手機先食呀~
🔹️日本和牛西冷A4: 牛脂豐富,清楚見網紋分佈非常密集,西冷入口即溶,牛油味甘香濃郁,真係好正呀~
🔹️頂級小牛排:輕輕烤半分鍾,甘香的牛味已撲鼻,入口牛香無比,肉脂均勻,牛肉味豐腴,再蘸少3少燒肉汁,更加惹味呀~
🔹️牛舌芯:肉質十分軟腍,爽口滑嫩,牛味濃郁又juicy, 烤完再蘸少少鹽巴更提牛鮮味呀~
🔹️日本黑豚-西冷:肉香質地十分軟熟,帶點爽彈口感

🔸️日式炒雜菜
食完甘多肉,來個蔬菜平衡一番,以日式醬油和調味料來爆炒,鑊氣十足,蔬菜新鮮又爽脆,且大大碟,份量確不少呵

🔸️鰻魚炒飯
廚師功架了得,炒飯不但味道恰到好處,更炒至粒粒分明乾身,非常香口,又有鰻魚粒香味
口感,真心讚

🔸️甜品
最後來個日本直送大坂豆腐雪糕和蜜瓜雪糕,這餐真的大滿足呀!

餐廳仲做緊幸福輪推廣,每枱客人都可以玩幸運輪抽獎,一定有獎,大獎更有日本清酒1.8L一支,而我就轉中牛小排4片來加料,都唔錯呀~
  • 澳洲龍蝦兩食
2023-12-08 10 views
🍖唔使飛日本!九龍城就有得食正宗牛石燒肉!入口咁滑嘅和牛,令我食得停唔到口,每一塊肉都香噴噴,焦香外皮包住那嫩滑肉質,脂肪交錯得好似雲霞咁,夠晒震撼味蕾!🤤肉汁豐富嘅牛小排,啖啖肉食落去都覺得值得。甜品部分,個日式雪糕清新得嚟又唔膩,呢個組合簡直係完美!我見隔籬桌有人叫咗個蟹粥,喺佢地面前熱氣騰騰,看落去又細心,蟹味濃郁得嚟粥身又幼滑,下次我一定要試下!拍板手吓極為開心,今次呢餐飯真係令人難忘啊!難怪成日爆滿,呢間店仲有得試手氣轉輪盤,點知手氣都幾好,抽中咗免費小食,心情好得滯!🎉 下次要約埋幾個friend仔一齊再嚟大快朵頤!👍🏼

2023-11-29 30 views
成日去九龍城都係食泰國菜,估唔到呢度原來有好高質既日本野,見男朋友呢晚神神祕祕咁帶我黎,原來佢book左呢間餐廳慶祝拍拖紀念日,有龍蝦、海膽、和牛、刺身等等食,海鮮同魚生都好新鮮又鮮甜,環境仲要坐得好舒適,岩哂慶生/紀念日🥰⁂⁂⁂⁂櫻套餐⁂⁂⁂⁂❀刺身五點❀有三文魚、三文魚腩、海膽、八爪魚同埋帶子,海膽呈現鮮黃,入口軟滑即溶,帶有啖啖的海水鮮味,又唔腥;三文魚腩魚油十足,肉質柔軟;北海道帶子鮮甜味美。❀壽司三貫❀有帶子、蝦、油甘魚壽司,煮熟既明蝦紅白對比分明,望落好吸引,食落都好厚肉;油甘魚肉質幼滑細膩,魚味較淡,食落淡淡甘甜。❀燒肉❀有A5和牛肉眼、西冷及背峰,和牛肉眼油花較豐富;西冷就係極少運動到既部位,所以肉質相當鮮嫩;背峰油脂花紋分布均勻,肉質滑嫩;每款部位都各有特色。❀和食❀和牛炒飯炒到粒粒分明又夠乾身,配上和牛食落油香四溫。❀燒物、吸物及甜品❀燒物係燒大蝦,食落啖啖肉,之後可以飲埋湯+食雪糕。⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂❀澳洲龍蝦兩食❀因為想試龍蝦,所以櫻我地點左一人份😂龍蝦兩食本身係刺身+龍蝦湯,我地加左少少錢轉龍蝦粥。龍蝦好生猛,一上枱仲係咁郁,搞到我好驚,係咁we嘩鬼叫,
成日去九龍城都係食泰國菜,
估唔到呢度原來有好高質既日本野,
見男朋友呢晚神神祕祕咁帶我黎,
原來佢book左呢間餐廳慶祝拍拖紀念日,
有龍蝦、海膽、和牛、刺身等等食,
海鮮同魚生都好新鮮又鮮甜,
環境仲要坐得好舒適,岩哂慶生/紀念日🥰

⁂⁂⁂⁂櫻套餐⁂⁂⁂⁂

刺身五點❀
有三文魚、三文魚腩、海膽、
八爪魚同埋帶子,
海膽呈現鮮黃,入口軟滑即溶,
帶有啖啖的海水鮮味,又唔腥;
三文魚腩魚油十足,肉質柔軟;
北海道帶子鮮甜味美。

壽司三貫❀
有帶子、蝦、油甘魚壽司
煮熟既明蝦紅白對比分明,
望落好吸引,食落都好厚肉;
油甘魚肉質幼滑細膩,
魚味較淡,食落淡淡甘甜。

❀燒肉❀
有A5和牛肉眼、西冷及背峰,
和牛肉眼油花較豐富;
西冷就係極少運動到既部位,
所以肉質相當鮮嫩;
背峰油脂花紋分布均勻,肉質滑嫩;
每款部位都各有特色。

❀和食❀
和牛炒飯炒到粒粒分明又夠乾身,
配上和牛食落油香四溫。

❀燒物、吸物及甜品
燒物係燒大蝦,食落啖啖肉,
之後可以飲埋湯+食雪糕。
⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂⁂

❀澳洲龍蝦兩食❀
因為想試龍蝦,所以櫻我地點左一人份😂
龍蝦兩食本身係刺身+龍蝦湯,
我地加左少少錢轉龍蝦粥。
龍蝦好生猛,一上枱仲係咁郁,
搞到我好驚,係咁we嘩鬼叫,
但係刺身食落肉質爽口清甜,
仲要切到好薄透透地咁。
食完刺身侍應會拎龍蝦頭煲龍蝦粥,
個粥煮到好軟綿,仲好有鮮味。

❀牛肉野菜鍋❀
本身驚唔夠飽叫,結果係太飽😅
但係呢款好抵食,
牛肉好有牛味,配上好多野菜+菇,
湯底清甜,份量好多。

❀蟹味噌甲羅燒❀
食日本野一定要點既甲羅燒,
蟹膏味道濃郁鹹香,夾埋脆卜卜多士食好正😋

餐廳依家仲有得抽獎,
可以玩個大轉盤,我抽中左赤貝,
味道都唔錯😆
2023-11-25 43 views
九龍城真係有好多美食,最近試咗呢間有新鮮水產嘅日本餐廳,真係好好食,一定要同大家介紹返☺️餐廳環境好闊落好舒服,待應服務好好又有禮貌,呢度除咗有居酒屋嘅美食,最特別係仲有日本燒肉呀 !大家一定要記得玩幸運輪盤!必定中獎㗎!我就中咗新鮮貝類一大隻!👍我一坐低就叫咗澳洲龍蝦兩食:刺身+龍蝦粥,依家做緊優惠價 $338 (澳洲龍蝦粥額外加$50 ),咁抵嘅價格必叫啦!一隻龍蝦有兩款吃法,龍蝦即撈即劏,上桌時龍蝦嘅觸鬚同腳還在動,非常生猛啊!刺身晶瑩剔透,底下仲有啲海藻,清甜可口!龍蝦粥綿滑充滿蟹膏香味,蟹腳仲啖啖肉🥰真係勁正!跟住就到戲肉啦!就係牛石精選盛合 $898 !!!當中包括了A5和牛肉眼、A4肉眼背峰,和牛西冷A4、頂級牛小排同牛舌心!勁豐富啊!侍應建議先燒牛小排,之後先是A4和牛,跟住先燒超多油脂嘅A5和牛,而牛舌心就要燒耐啲,否則好韌😝✅A4肉眼背峰:肉和油脂分布均勻好食!✅A5和牛肉眼:有漂亮雪花紋,入口即溶,滿嘴和牛嘅油。✅日本和牛西冷:A4 西冷的油花分佈更加均勻,肉嫩且多汁,肉味最為濃,充滿濃郁嘅牛肉香氣!✅頂級牛小排:油花分布細緻均勻豐富,滿口誘人的肉汁,鮮嫩香甜。✅牛

✅A4肉眼背峰:肉和油脂分布均勻好食!
✅A5和牛肉眼:有漂亮雪花紋,入口即溶,滿嘴和牛嘅油。
✅牛舌心:牛舌最高級部位,厚切口感依然軟嫩,有著濃濃嘅油脂香氣,愈食愈香!

跟隻我仲叫咗蟹味噌甲羅燒 $88 😋多士好脆,拎匙羹舀走一啲蟹味噌一齊食,剛剛好!不鹹,蟹味噌裏面有蟹肉、蟹膏同蟹籽,餡料豐富,蟹味濃郁!100分!

最後食埋個和牛炒飯,粒粒分明的炒飯充滿鑊氣,均勻染上醬油及雞蛋,一粒粒肥美嘅和牛鹹中帶香,質地鮮嫩,好食到!

食完之後,最後仲有送日本雪糕添!大滿足!食一次唔夠!下次要再去食多次😎

📍Gyuseki Japanese Restaurant
📌九龍城福佬村道51&53號地

2023-11-23 7 views
去到餐廳話我哋知佢地而家7週年,叫我地岀去玩幸運轉輪,轉到咩就會即時送比我地嫁,我地抽中左牛4塊4塊呀😍所以一定有獎嫁😍🔸澳洲龍蝦🦞兩食兩食只要$338渣😍老公一直好想食龍蝦刺身,今次我真係滿足到佢啦!上到黎因為廚師係岩岩切開,明明店員話左我知佢有機會仲郁緊,我仲比佢嚇到😂不過因為好新鮮,好鮮甜呀!仲要啖啖肉嫁😍+$50仲可以用龍蝦頭整龍蝦粥😍超鮮甜呀,d粥仲軟綿綿嫁😍龍蝦嘅蝦膏煮到出晒嚟,令到淡淡龍蝦粥都食到佢嘅鮮味👍🏻店員仲安排咗鉸剪✂️同埋濕紙,特登叫我哋要整開嚟食埋佢入邊啲肉👍🏻好細心👍🏻👍🏻👍🏻🥢二人會席望住個餐牌都諗咗好耐,諗唔到食咩嘅我都係叫套餐最好🤣呢個套餐樣樣都有,岩曬我又唔洗諗👍🏻🔸蟹籽沙律🥗一人一個,細細碗,份量岩岩好嫁👍🏻🔸刺身🍣有三款,當中包括有油甘魚,三文魚,帶子,每份都有2件,岩岩好,又唔會好多🔸燒肉🥩有4款,日本和牛西冷A4,頂級牛小排,牛舌心,日本點豚,每種肉類都有4塊嫁👍🏻🔸日式炒雜菜🥬炒得好岀色,個鑊氣完全感受到💯🔸鰻魚炒飯🍚炒到粒粒分明嫁😍鰻魚切粒但都好多嫁🔸甜品🍮竟然係大阪牛乳雪糕🍦佢有好多口味選擇,我就覆左豆腐同抹茶味

🔸澳洲龍蝦🦞兩食

+$50仲可以用龍蝦頭整龍蝦粥😍

🥢二人會席

🔸蟹籽沙律🥗
一人一個,細細碗,份量岩岩好嫁👍🏻

🔸刺身🍣

🔸燒肉🥩

🔸日式炒雜菜🥬
炒得好岀色,個鑊氣完全感受到💯

🔸鰻魚炒飯🍚
炒到粒粒分明嫁😍鰻魚切粒但都好多嫁

🔸甜品🍮
竟然係大阪牛乳雪糕🍦佢有好多口味選擇,我就覆左豆腐同抹茶味
2023-11-22 6 views
九龍城除了吃泰國菜好出名,原來「牛石料理」呢間日本菜都十分不錯!如果食晚餐,餐廳門口有個幸運輪!好彩的話可以抽中牛肉呢!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🦞龍蝦刺身兩食$338加$50即可以以龍蝦頭熬成龍蝦粥!龍蝦刺身新鮮之際,上枱仍好生猛,郁下郁下!刺身鮮甜!冰涼!而粥散發更濃郁的龍蝦味!🌸櫻~$500好豐富!有齊蟹籽沙律,刺身壽司、燒肉和食、燒物、吸物仲有甜品!🐟刺身就有油甘魚,劍魚腩,三文魚,海螺片超級新鮮,肉夠肥夠軟!壽司則有帆立貝,三文魚,腐皮壽司!🐮燒肉騰雲駕霧出場,有A4肉眼背峰 、 A4和牛西冷,仲有油花若現的A5 和牛肉眼!滿足!🍚和牛炒飯,牛香滿溢🦐燒物大蝦🥣吸物魚湯🦢鵝肝$89鵝肝夠曬大件,煎香後油香滿溢,鮮而不腥!🦀️蟹味噌甲羅燒$88蟹蓋除了有海量蟹膏,仲有鵪鶉蛋、蟹肉等,濃郁的蟹膏味道攻陷口腔!牛石料理Gyuseki Japanese Restaurant九龍城福佬村道51&53號地

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🦞龍蝦刺身兩食$338

🌸櫻~$500

🍚和牛炒飯,牛香滿溢

🦐燒物大蝦
🥣吸物魚湯

🦢鵝肝$89
鵝肝夠曬大件,煎香後油香滿溢,鮮而不腥!

🦀️蟹味噌甲羅燒$88

九龍城福佬村道51&53號地
2023-11-20 166 views
九龍城日本料理今天去九龍城逛街,想吃日式料理,看到這間餐廳有日式料理套餐、燒肉、刺身、炸物、小食,門面有個大輪盤,一開始可以抽獎,今天抽中免費牛小排,非常吸引。有很多卡位,座位舒適,卡位有醬料和爐頭供客人燒肉,每台都有獨立的抽煙系統,不錯。提供熱茶、紙巾、濕紙巾,另收加一服務費。刺身拼盤 $438日本空運魚半條+貝類1客+牡丹蝦2隻+三文魚、劍魚腩各2切鯛魚刺身配上柚子醬油,更加鮮味。其他刺身都好後設肥美。牛石二人會席 $868蟹籽青瓜沙律刺身三款兩切:有帶子、油甘魚、吞拿魚燒肉:(以下四款各四件)提供有燒肉汁、芝麻汁、岩燒等,燒爐抽煙不錯👍🏻日本和牛西冷A4頂級牛小排厚切牛舌心日本黑豚日式炒雜菜熱騰騰的三色椒炒椰菜洋蔥,配木魚鰻魚炒飯金黃色的炒飯加入蘿蔔、香蔥、雞蛋、鰻魚,色彩繽紛甜品是大阪牛乳杯裝雪糕,有不同口味可以選:豆腐、綠茶、海鹽、咖啡、薄荷等青蘋果梳打 $28巨峰梳打 $28服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
九龍城日本料理

刺身拼盤 $438
日本空運魚半條+貝類1客+牡丹蝦2隻+三文魚、劍魚腩各2切
鯛魚刺身配上柚子醬油,更加鮮味。其他刺身都好後設肥美。

牛石二人會席 $868
蟹籽青瓜沙律
刺身三款兩切:有帶子、油甘魚、吞拿魚

燒肉:(以下四款各四件)
提供有燒肉汁、芝麻汁、岩燒等,燒爐抽煙不錯👍🏻

日本和牛西冷A4
頂級牛小排
厚切牛舌心
日本黑豚

日式炒雜菜
熱騰騰的三色椒炒椰菜洋蔥,配木魚

鰻魚炒飯
金黃色的炒飯加入蘿蔔、香蔥、雞蛋、鰻魚,色彩繽紛

青蘋果梳打 $28
巨峰梳打 $28

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2023-11-18
$800 (Dinner)
2023-11-20 17 views
今日嚟到九龍城搵嘢食燒肉一直都係我嘅至愛之一 呢排天氣凍少少 同朋友決定圍爐取暖食燒肉嚟到呢間牛石料理 出名食燒肉的餐廳一嚟到我哋出去玩幸運輪大抽獎,我哋抽中咗牛小排 ~我哋決定飲杯嘢食吓啲佐酒小食先點咗雞泡魚乾同埋白飯魚乾 再加杯梅酒 魚乾燒得香脆 送酒一流越食越開胃,再叫咗幾串串燒同鵝肝多士 全部都熱辣辣上枱~之後我哋點咗二人燒肉套餐 睇落好豐富刺身非常新鮮厚切 劍魚腩好正,油脂好香主角燒肉拼盤一啲都唔失禮 最愛當然係A4和牛~入口即溶 牛小排肉味香濃 牛舌心彈牙套餐仲有炒雜菜 同埋鰻魚炒飯 仲有雪糕份量好多 食到捧住個肚仔走 最後 值得一讚嘅係呢度嘅侍應服務態度好好
今日嚟到九龍城搵嘢食
嚟到呢間牛石料理 出名食燒肉的餐廳
一嚟到我哋出去玩幸運輪大抽獎,我哋抽中咗牛小排 ~
我哋決定飲杯嘢食吓啲佐酒小食先
點咗雞泡魚乾同埋白飯魚乾 再加杯梅酒
魚乾燒得香脆 送酒一流

越食越開胃,再叫咗幾串串燒同鵝肝多士 全部都熱辣辣上枱~

之後我哋點咗二人燒肉套餐 睇落好豐富
刺身非常新鮮厚切 劍魚腩好正,油脂好香

套餐仲有炒雜菜 同埋鰻魚炒飯 仲有雪糕

香港日式餐厅越来越多,但好多都很一言难尽……这次终于吃到一家让我很满意的了!!种类很多!!刺身、寿司、串烧、烤肉都有,可以一餐尝试多一些也不会觉得门口很大一个转盘,原来是可以抽美食!!!然后我抽到了4片西冷和牛,开心🥳🥢龙虾刺身➕龙虾粥两吃真的很好吃😋这个一定要点啊!🦞非常新鲜,上桌还在抽🤣🤣刺身肉好嫩滑,吃完之后龙虾头就会拿去熬粥,吃着超级香!🥢鹅肝多士太邪恶了😈但是也真的很好吃!!香脆的多士配上嫩滑香浓的鹅肝,那一口真的绝了!!而且鹅肝品质也很好一点腥味都没有!🥢刺身拼盘有软糯香甜的牡丹虾,肥美的三文鱼,好厚一片!还有剑鱼腩,半条刺身鱼和贝类,我们那天没有贝类了,上的是海胆,开心😃!!还点了寿司串烧都很不错!!吃完后还有烤肉🤩品质没得说吃的很爽!!
香港日式餐厅越来越多,但好多都很一言难尽……
这次终于吃到一家让我很满意的了!!

门口很大一个转盘,原来是可以抽美食!!!
然后我抽到了4片西冷和牛,开心🥳

🥢龙虾刺身➕龙虾粥两吃
真的很好吃😋这个一定要点啊!

🥢鹅肝多士

🥢刺身拼盘

有软糯香甜的牡丹虾,肥美的三文鱼,好厚一片!

2023-11-16 40 views
今晚朋友同我慶祝生日,帶左我去~牛石料理~食好野。原來幫襯就可以轉輪盤一次,仲要係必中,中既獎品都會係呢度既主打,海產、刺身、燒肉、清酒、啤酒,獎品都幾吸引。我今日就轉到牛小排。餐廳多數係卡位,櫈既間格都幾高,覺得私隱度幾高,唔錯。慶祝梗係要飲啲酒,叫左獺祭45,清澈柔和,配刺身好夾。先叫個櫻,好豐富架,前菜、刺身、壽司、燒肉、和食、燒物、吸物同甜品。新鮮晚蟹籽沙律鯛魚、油甘魚、三文魚、帆立貝刺身, 超新鮮。清魚、油甘魚、北寄貝壽司燒肉出場賣相架勢,由抽中既牛小排開始食,食到最肥美既A5 和牛肉眼,超正。和牛炒飯,成碗飯好香牛味。燒物大蝦肉質超彈牙。吸物魚湯好濃呀。另外再叫左好多正野:柚子酢左口魚裙邊,我好鐘意食左口魚,但第一次咁食法,柚子醋既酸解低左左口魚既膩感,所以食多幾件都無問題,夠哂Juicy。鹽燒日本油甘魚鮫,估唔到魚餃都咁多肉,正。脆口鹽燒日本雞皮。炸軟殼蟹卷,滿滿既蟹籽係面,入面軟殼蟹好酥脆。芝士年糕,最啱餸酒。食埋雪糕就prefect。
今晚朋友同我慶祝生日,帶左我去~牛石料理~食好野。

餐廳多數係卡位,櫈既間格都幾高,覺得私隱度幾高,唔錯。

慶祝梗係要飲啲酒,叫左獺祭45,清澈柔和,配刺身好夾。

先叫個櫻,好豐富架,前菜、刺身壽司、燒肉、和食、燒物、吸物同甜品
新鮮晚蟹籽沙律

鯛魚、油甘魚、三文魚、帆立貝刺身, 超新鮮。

清魚、油甘魚、北寄貝壽司

和牛炒飯,成碗飯好香牛味。

燒物大蝦肉質超彈牙。

吸物魚湯好濃呀。

另外再叫左好多正野:

鹽燒日本油甘魚鮫,估唔到魚餃都咁多肉,正。

脆口鹽燒日本雞皮。

炸軟殼蟹卷,滿滿既蟹籽係面,入面軟殼蟹好酥脆。

芝士年糕,最啱餸酒。

食埋雪糕就prefect。

🫰🏻真心推薦九龍城必食日之料理-牛石料理🐮你就知我係日本控,最鍾意就係食日本燒肉,今次就試咗個牛石二人會席套餐,我覺得呢地方好適合慶祝生日或者紀念日,或者平時相對自己好啲都可以。真心值得再去,服務好食物質素又高。二人餐,-開始有蟹籽沙律,刺身三款,不過刺身三款都好新鮮,海膽我嘅最愛,好有喺日本食嘅感覺。跟住當然去到主角,必食嘅燒肉,有日本和牛西冷,頂級牛小排,牛舌心,日本黑豚西冷,和牛既雪花就見到係誠意之選,絕無欺場。 之後仲有鰻魚炒飯,真係粒粒鰻魚,個蛋底炒得好香。平時夜晚少食澱粉嘅我,都忍唔住食咗兩碗。甜品就有日本雪糕。嗰日胃口特別好,我哋追加咗個甲羅燒同蟹粥,個格羅燒燒得好香好正宗,個蟹粥啖啖蟹膏。特別驚喜嘅係,佢可以轉輪盤,試吓你嘅運氣可以抽到啲咩嘢食或者飲品,我就抽到A5和牛。
🫰🏻真心推薦九龍城必食日之料理-牛石料理🐮

你就知我係日本控,最鍾意就係食日本燒肉,

2023-11-12 16 views
自從起左地鐵站之後九龍地真係愈黎愈多好野食,今次去呢間<牛石料理>,除左主打牛肉之外,仲有好多生猛海鮮,可以即叫即煮,另外門口仲有幸運輪抽獎,今次我就抽中左生啤6杯,益哂我朋友😂✨️牛石二人會席($868)🦀 蟹籽沙律新鮮的蟹籽搭配時令蔬菜,沙拉醬汁融合了蟹籽的甜美與沙拉的清爽。🐠刺身三款兩切有三文魚、劍魚和鯛魚三款,全部都好新鮮,劍魚用三文魚都好厚切同肥美,鯛魚油脂豐富,入口有魚油既甘香🥩 燒肉盛合精選的日本牛舌心、頂級牛小排、M4和牛西冷以及日本黑豚西冷。每款都有唔同既口感同風味,尤其係和牛西冷,油脂極豐富,入口即溶👍🍲 日式炒雜菜多種新鮮蔬菜以日式炒法製作,保留了蔬菜的嫩脆口感,帶來清新的味蕾享受,用黎平衡返燒肉既油膩感就岩哂🍚 鰻魚炒飯炒飯香氣撲鼻,夠乾身粒粒分明,甜甜地既蒲燒鰻魚每炒飯既滋味更上一層樓🍦雪糕🦞 龍蝦刺身兩食($338)龍蝦即叫即劏,上枱時觸鬚仲識郁,龍蝦刺身肉質爽脆,味道鮮甜。食完刺身之後,淨底既殼同頭可以選擇煲湯或者煲粥,因為有個鰻魚炒飯,今次就揀左煮湯,龍蝦湯有濃濃既龍蝦香味同鮮甜,天氣開始涼,飲返碗就岩哂🐟銀雪魚西京燒($120)銀雪魚充滿油份,入口有淡淡

✨️牛石二人會席($868)

🦀 蟹籽沙律

🐠刺身三款兩切

🥩 燒肉盛合

🍲 日式炒雜菜

🍚 鰻魚炒飯

🍦雪糕

🦞 龍蝦刺身兩食($338)

🐟銀雪魚西京燒($120)
銀雪魚充滿油份,入口有淡淡白麵豉既甘甜味

2023-11-12 16 views
近期食過性價比最高嘅日式居酒屋門口放住大大個魚缸養活海鮮,好多龍蝦好生猛每堂入座都有得玩幸運輪盤遊戲,獎品有不同嘅飲品同食物我哋抽中咗頂級牛小排四片,可以揀自己燒或者師傅幫我哋燒,油脂分布均勻,非常Juicy入口即溶店舖優惠,澳洲龍蝦兩食$388刺身+龍蝦湯如果想轉龍蝦粥,可以加$50就得喇龍蝦刺身非常新鮮,上枱嘅時候仲郁緊㗎龍蝦肉超級鮮甜彈牙,真係好好食食完之後再煮粥,都係非常鮮甜,粥底綿滑,仲有好多龍蝦肉添淨係呢個餐已經好抵呢度嘅壽司大大件,包得好好,飯唔會散和牛炒飯粒粒飽滿嘅珍珠米配和牛粒炒飯,牛味香濃壽喜燒除咗牛肉好味,配料都非常多,啱晒好需要蔬菜既我番薯天婦羅呢個都係非常推薦,炸得好香脆,番薯勁甜最後仲有雪糕做結尾鍾意佢闊落嘅卡位坐得舒適,而且店員非常有禮貌

近期食過性價比最高嘅日式居酒屋

門口放住大大個魚缸養活海鮮,好多龍蝦好生猛
每堂入座都有得玩幸運輪盤遊戲,獎品有不同嘅飲品同食物

店舖優惠,澳洲龍蝦兩食$388刺身+龍蝦湯

如果想轉龍蝦粥,可以加$50就得喇
龍蝦刺身非常新鮮,上枱嘅時候仲郁緊㗎
龍蝦肉超級鮮甜彈牙,真係好好食

食完之後再煮粥,
都係非常鮮甜,粥底綿滑,仲有好多龍蝦肉添
淨係呢個餐已經好抵

呢度嘅壽司大大件,包得好好,飯唔會散
和牛炒飯

粒粒飽滿嘅珍珠米配和牛粒炒飯,牛味香濃
壽喜燒

除咗牛肉好味,配料都非常多,啱晒好需要蔬菜既我
番薯天婦羅

呢個都係非常推薦,炸得好香脆,番薯勁甜
最後仲有雪糕做結尾
鍾意佢闊落嘅卡位坐得舒適,而且店員非常有禮貌