2019-03-12
約朋友食飯,經過北角AIA 樓下小巷位見環境優美 好有放鬆既感覺 最岩傾計慢活 就選了這間。我同朋友都分別叫左個fettuccina alla amatriciana 同西班牙iberico黑毛豬配紅椒堅果醬fettuccina alla amatriciana 係用闊條麵配煙肉,番茄,紅椒碎,芝士等配料 炒得好香 食材非常相配 有心思之作西班牙iberico黑毛豬配紅椒堅果醬-黑毛豬熟稔程度剛剛好 煎到有小小脆邊 個豬好juicy 有小小油脂香 大家都一致好喜歡呢個dish! 配菜係薯哥 同樣炸得好香 但唔會過份熱氣 只係微焗 有脆邊但不熱氣waffle 配gelato-waffle 加左楓糖 好香但唔會過甜 加左雲呢拿雪糕好重奶味 一凍一熱 為晚餐晝上完美的句號Chocolate Flurry-好濃好香 個比例好好 唔會比朱古力味搶哂 仲有陣陣奶香 好好飲 我同朋友都約好左下次再尼食!好多dish 都值得試
我同朋友都約好左下次再尼食!好多dish 都值得試