2016-03-12
係BAC買完蛋糕要醫醫肚,唔想排隊食泰國野,發現同一條街有間小餐廳,被畫上左可愛貓咪既門口吸引左入去。叫左個悠閒慢活套餐 $428/2人意大利煙豬腿焗薯皮我最愛食薯仔架喇!仲要有超級多溶芝士係面,好吸引!薯仔烘到外皮好香脆,內裡軟綿綿充滿薯香味18月白毛豬火腿意粉意粉簡單用上香草同檻欖油調味,襯托出白毛豬既咸香,白毛豬烘至乾身,很香口。特級牛肉漢堡配薯角又有薯仔薯角新鮮炸起,熱烘烘外脆內軟牛肉漢堡比想像中好,牛味濃,肉汁豐腴,份量很多,要二人SHARE吃先得!甜品係棉花糖宇字抹茶梳乎厘拼盤原來不是平時食開果種梳乎厘,食落係橙酒味慕斯凍餅,上面一層燒過既蛋白霜,配濃縮抹茶汁吃,伴碟係雪米滋。甜品整體味道偏甜,沒什麼驚喜。冰搖抹茶LATTE,冰搖咖啡睇見店員製作時大力SHAKE出泡沫,其實一飲落口都會化開,對口感同味道沒幫助,看來都是啅頭野不過味道不錯的,抹茶味十分香濃,奶滑,入口順喉。
我最愛食薯仔架喇!仲要有超級多溶芝士係面,好吸引!薯仔烘到外皮好香脆,內裡軟綿綿充滿薯香味 18月白毛豬火腿意粉
意粉簡單用上香草同檻欖油調味,襯托出白毛豬既咸香,白毛豬烘至乾身,很香口。 特級牛肉漢堡配薯角
又有薯仔薯角新鮮炸起,熱烘烘外脆內軟牛肉漢堡比想像中好,牛味濃,肉汁豐腴,份量很多,要二人SHARE吃先得! 甜品係棉花糖宇字抹茶梳乎厘拼盤
甜品整體味道偏甜,沒什麼驚喜。 冰搖抹茶LATTE,冰搖咖啡