2023-02-03 432 views
香港周圍都係日式食肆,想係其中到突出從圍都唔係一件易事,專心做好一樣出品都係日本嘅匠人精神係炮台山地鐵站對面有一條小街,入邊有一間日式餐廳,表面上佢係一拉麵店,但入到去發現,食客食佢嘅炸雞多過佢嘅拉麵??我就決定試一試佢!!店面細細,枱與枱比較近,我呢啲熊仔都坐得有啲唔係咁舒服,但係無阻我探究佢嘅炸雞叫咗個南蠻雞炸雞定食,4件大大舊嘅炸雞,大大舊,食起上嚟唔可以一啖一件,但咁樣反而可以保留雞嘅肉汁,第一啖咬落去就知道,非常juicy,加上佢上粉好薄,外脆而內juicy,果然係一舊出色嘅炸雞。白飯都係好重要嘅一環,選用日本米,有飯香而軟糯,慢慢咀嚼可以食到淡淡嘅甜味,配上炸雞一流,食完唔會飽飽滯滯

南蠻炸雞
2023-01-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
南蠻炸雞
  • 炸雞定食