2009-09-08
同男朋友揀左呢間餐廳食晚飯, 本身諗住揀呢間或者德仔記, 但最後見到真情的立生盧慶輝ge廣告諗住應該會好過前面果間德仔記。6點幾去食, 叫左3樣餸, 每樣野份量都好多, 值得一讚ge。但可惜唔好食, 份量多都冇乜用。1. 豉椒炒蜆: 算係好食, 但其實呢樣唔難整得好食, 只要冇沙都ok~~~唯一一碟清哂ge。本身食得咸, 所以都覺得好食, d 蜆都大隻ge。2. 紅燒豆腐加菜底: 份量好多, 可惜一d味都冇, 要加豉椒炒蜆d 汁食先有味,懷疑冇落鹽。除左冇味, 其餘冇乜特別。3. 花雕蛋白蒸花蟹: 難食,本身想食膏蟹, 但佢冇入貨, 改食花蟹。用3 隻小花蟹量夠一斤多斬件蒸, presentation 一d 都唔吸引, 可能蒸蛋白ge關係, 蒸到好似發mo 咁。d 蟹都唔新鮮, 一d 都唔好食。d蛋白好少。d 蟹都有花雕酒味ge。俾人抹手的濕紙巾超臭。有機會再去梅窩會選擇出面ge 大牌檔, 個境都靚d, 同埋d 餐都幾抵食。可能呢間野平時冇乜人去, 佢唔敢入太多貨, 夜晚6點幾去, 都只係得兩條倉魚游緊。
俾人抹手的濕紙巾超臭。