2014-02-19
其實我系一個唔鐘意打字既人 不過今次俾老闆既堅持打動到我要上黎打食評!鋪頭星期六開2點 早左到就系門口排隊~一坐低每枱都攞住個菜牌研究佢個菜牌好有親切感 堆滿好多字同圖但又唔會覺得厭惡老闆為左確保食物的質素 不厭其煩 一而再再而三系菜牌同落單紙寫名成間店鋪得三個人 而且系跟枱單做 做完呢枱野食先到下一枱 要等下先有得食 仲強調趕時間就唔好食 要食就唔好催~~~落左單十分鐘到先黎一碗魚肉碗仔翅魚肉碗仔翅:唔知點解魚肉系魚蛋片嗰種魚肉...不過真系好足料 好多木耳絲同大大塊既冬菇片P.S 碗仔翅幾乎系每枱都叫 溏心皮蛋:老闆用既唔系靚皮蛋 有嗰個異怪味 但又唔系壞蛋既味道 唔識講 不過甘樣既糖醋蛋都幾得意車仔麫:蘿蔔魚蛋豬紅雞翼唔辣要腩汁 腩汁唔似外面其他店一味靠咸 啲色水好深 個粗麫吸左汁好味同埋唔知系個麫餅大定有兩個麫底 好多麫...魯肉餃:第一次食魯肉餃 未入口已經有好香既蝦籽味 啲生菜淥得岩岩好 個湯都可以飲下 唔重味精老闆的誠意同堅持已經唔系系好多鋪頭揾到 幾個菜等加食左一個鐘試下去其他地方食呢到甘少野阿 未食完都準備收您啲碗碟啦!而且老闆設有兩大卷廁紙系牆上方便食客 真系好有心
鋪頭星期六開2點 早左到就系門口排隊~
一坐低每枱都攞住個菜牌研究
佢個菜牌好有親切感 堆滿好多字同圖但又唔會覺得厭惡 老闆為左確保食物的質素 不厭其煩 一而再再而三系菜牌同落單紙寫名成間店鋪得三個人
而且系跟枱單做 做完呢枱野食先到下一枱 要等下先有得食 仲強調趕時間就唔好食 要食就唔好催~~~ 落左單十分鐘到先黎一碗魚肉碗仔翅
P.S 碗仔翅幾乎系每枱都叫
溏心皮蛋:老闆用既唔系靚皮蛋 有嗰個異怪味 但又唔系壞蛋既味道 唔識講 不過甘樣既糖醋蛋都幾得意 車仔麫:蘿蔔魚蛋豬紅雞翼唔辣要腩汁 腩汁唔似外面其他店一味靠咸 啲色水好深 個粗麫吸左汁好味
同埋唔知系個麫餅大定有兩個麫底 好多麫... 魯肉餃:第一次食魯肉餃 未入口已經有好香既蝦籽味 啲生菜淥得岩岩好 個湯都可以飲下 唔重味精 老闆的誠意同堅持已經唔系系好多鋪頭揾到 幾個菜等加食左一個鐘
試下去其他地方食呢到甘少野阿 未食完都準備收您啲碗碟啦!
而且老闆設有兩大卷廁紙系牆上方便食客 真系好有心!!!