2023-02-15 1756 views
相信大部份人都對呢一間西餐廳一啲都唔陌生~唔少人仲覺得黑糖麵包喺呢間餐廳嘅主菜🤣🤣我每次嚟到都自己一個啪晒成條黑糖麵包㗎!🍞每一次食黑糖麵包都會覺得outback可能係被西餐耽誤嘅麵包店🤣🤣講返正題先,雖然佢個黑糖麵包係好好食,但係大家都唔好忽略佢嘅主菜,其實都一樣性價比高!蕃茄餐湯🍅我哋嗰日去到嘅是日餐湯係蕃茄湯,一上枱就即刻心諗,唉應該都唔慌好飲😂點知原來估錯咗,呢個蕃茄餐湯唔會太酸,質地creamy,下次再食outback我會希望可以遇返呢一個餐湯🥰🥰凱撒沙律🥗呢個就正常發揮,沙律菜新鮮,不過就略嫌芝士同埋麵包粒份量唔夠多(其實沙律菜嘅份量都少🙈)燒肉醬味豬肋骨配烤雞(各半份)🐷🐔呢度嘅豬肋骨不嬲都有水準,今日都唔例外,肉質夠淋,而且調味適中🐖🐖~至於烤雞,我就覺得比較一般,除咗雞髀部份嘅肉質可以接受之外,雞胸真係比較鞋同埋乾身,味道亦都冇乜特別,呢個就有進步空間!順帶一提,呢一疊豬肋骨同埋烤雞嘅擺盤感覺略為遜色一啲,出嚟嘅感覺唔打卡able,細節位感覺上可以做得好啲~🙈🙈燒帶子煙肉白汁燴飯🥓🍛燒帶子原材料絕對唔係平價貨,食得出帶子有鮮味,絕對唔係冰封一萬年嗰種😂不過調味方面就偏
燒帶子煙肉白汁燴飯🥓🍛
燒帶子原材料絕對唔係平價貨,食得出帶子有鮮味,絕對唔係冰封一萬年嗰種😂不過調味方面就偏鹹少少~白汁燴飯醬汁味道唔錯,飯嘅軟硬程度亦都適中!👍🏻👍🏻
燒肉醬味豬肋骨配烤雞(各半份)🐷🐔
$260 (Dinner)
  • 蕃茄餐湯
  • 黑糖麵包