2024-09-08 597 views
本身諗住Happy Friday放工就舒舒服服開支酒傾計食飯, 打電話訂位時被告知當晚有event ,最遲9:30要交枱,ok無問題。點知坐落準備叫野食時,話要8點交枱。大佬,叫得嚟等到啲餸送到嚟,得1個多鐘頭點食得切呀酒都breathe 唔到啦!服務員就sorry sorry 咁,我哋知道都唔關個waitress 事,唉,天氣熱仲邊鬼好氣再揗嚟揗去估唔到5-star hotel restaurant 會擺得咁低級嘅烏龍。Anyway,最後決定食個seafood platter 當starter,之後再轉塲食正餐。成份platter 中規中矩,oysters 無記錯的話就係coffin bay, 唯一好啲嘅就係caviar ,我就配少少用嚟增加返澳洲生蠔天生缺陷嘅層次感。 食完,走人。

Seafood platter
Seafood platter