2022-11-28
岩岩係wetland park開果陣有叫過一次外賣,差唔多上年既事,果次啲魚湯極好飲,仲好味過細個十幾年前魚米岩岩做起果陣,我飲晒成碗魚湯都唔會覺得太咸想飲水。今次同朋友去食,飲品選擇算多,魚仲係炸得好食既,下午茶份量同一般時間一樣咁多,大食人士一定夠飽,阿姐成日顧住傾計睇唔到你入門同揮手不過語氣唔算差,呢個茶餐廳價錢唔會要求啲乜,但個魚湯水平差得太多搞到我要寫評投訴下,淡而無味,好似飲水咁,問佢拎樽辣椒油加下味,個辣椒油都好唔掂,可能已經擺左好耐,唔香又唔辣,得開始倒果下先有啲辣味。好彩朋友叫左碗好野,本身我我有奇怪黎魚米食麻辣/酸辣會唔會好唔掂,結果佢又整得幾好食喎,起碼好過一半以上係天水圍既酸辣店,魚米既酸同辣都好夠,又唔會太辣或者太酸搞到食唔落,最後我係倒左好多朋友既酸辣湯先食得晒自己果碗,我朋友都飲左好多酸辣湯,好少見佢食麵會飲湯,可見真係唔錯。雖然兩碗湯差距咁大應該俾個OK評,但因為我主力係要投訴個魚湯質素跌得太勁所以會俾差評,如果咁岩經過又想食酸辣呢間大家可以考慮下。