2023-01-16 270 views
今日見到呢間餐廳裝修好特別 勁有舊香港嘅感覺 吸引左我入去試下首先 食左餐廳推介嘅咖喱牛腩飯 牛腩份量好多每嚿都好冧 唔會痴牙 特別欣賞咖喱汁口感有少少creamy 唔會好水嘅感覺 而且好香 用個汁黎撈飯就一流!🤗之後 再試左胡椒豬肚雞湯米線 呢個有驚喜!個湯係煲到有少許膠質嘅 所以應該好足料 可以邊食邊飯湯都唔會覺得有罪惡感或者肥膩 😜😜小食揀左餐廳另一招牌 木碎花生多士 脆卜卜嘅多士上面淋左花生醬同煉奶 上面再灑上一樣咁脆卜卜但又磨得好細滑嘅花生碎 成個組合令口感勁有層次 個樣又好吸引最後要表示佢地嘅菠蘿冰好正 係我飲過入面有最多新鮮菠蘿嘅冰🤣🤣 由於唔係罐頭糖水菠蘿 所以杯野味道唔會太甜 好自然 唔會人工化 加上餐廳價格幾合理 不錯💜

加上餐廳價格幾合理 不錯💜

2022-10-26