2023-06-04
原來銅鑼灣有一間裝修咁靚嘅越南餐廳🥰餐廳有兩層,喺餐廳外面已經見到有好多五顏六色嘅燈籠,好啱打卡📸.越南菜一定要叫撈檬😆我哋叫咗冇咁common嘅黃薑雞胸茴香撈檬同平時食開嘅越南撈檬唔同,店員話呢個本身已經有黃薑調味,所以冇額外配魚露。食落本身都夠味。不過而家天氣熱,我真係好掛住魚露酸酸甜甜嘅味道😂所以我都問店員拎咗一小杯魚露,其實加魚露落去食仲正喎!😆雞胸份量都夠多~.我哋都叫咗手打肉丸酸甜湯配法包🥖法包沾咗湯之後食落仲會有少少脆👌🏻整體正常發揮成餐最有驚喜係斑蘭布甸法包🥖😆即叫即整,大概要等15至20分鐘先上枱斑蘭布甸餡爆滿,超級流心,如果配咖啡食嘅話就至夾啦☕️但係就咁食都唔會過甜,記得留肚叫啦!.飲品方面,朋友叫咗原個椰青沙冰🍧雖然貴咗啲,要$118,但入面真係好足料我就叫咗杯凍法式布蕾烏龍奶茶($65)~.當日仲有人唱live,幾有氣氛~
原來銅鑼灣有一間裝修咁靚嘅越南餐廳🥰
越南菜一定要叫撈檬😆
我哋叫咗冇咁common嘅黃薑雞胸茴香撈檬
雞胸份量都夠多~
我就叫咗杯凍法式布蕾烏龍奶茶($65)~
當日仲有人唱live,幾有氣氛~