2020-01-03
今晚去咗屋企附近新開既餐廳食飯,外面望入去好靚同好chill,食物質素同服務都一樣咁好!朋友唔係好餓所以就叫咗車打芝士吞拿魚三文治。一嚟到車打芝左溶哂而每一件三文治都有好多芝士覆蓋住,三文治烘完再加入大量吞拿魚,口感一流而食落又唔會好漏,可以同朋友一齊share,都幾岩晚餐食唔到好多野既人!我就點咗晚餐既日本大和豬肉眼扒配松露燒汁。一開始就有沙律同埋粟米湯,沙律面有芝士粉同埋少少黑醋調味,唔會淡口而菜本身都夠新鮮同爽口。個湯既粟米粒好多同埋好濃味,擺盤亦都好靚。到咗主菜,松露味好突出同埋超級香,加埋豬肉既味濃郁而煎得岩岩好,有肉汁同埋唔會太肥,肉質鮮嫩,真係好出色!如果行開海濱想搵間餐廳chill下食個晚餐真係可以試試呢間! 包類都好似好好味,可惜食完已經太飽試唔到,下次等出爐再食先!!!