2022-01-08 98 views
店鋪以小學雞為題,甜品種類都多元化,highlight台式的甜品,想食的都應有盡有。入去先到小學單行簿,教員室,menu 又分類成家教會... ,好特別,勾起回憶,sell story telling... 但其實同賣既野扯吾埋ga,好啦,好有心機搞gimmick 點了燒仙草雜錦甜品,腐竹白果豆腐花芋圓。燒仙草上枱,我呆了,是一碗啡黑色有泡既野,我撈一撈有一大pat 杰撻撻既漿,隱約見到芋圓。我光顧的時間只有幾枱客,絕對不忙,所以吾存在招呼不下的藉口。$46都吾係特別平,甘既出品,對得起食客嗎?賣甜品既小店多數好好招呼,店員面口都好寬容,呢度,店員招呼不周到,連行埋枱都不太情願。冷漠。枉我帶老爸來吃,想向他推介台灣甜品的美味,點G, 失禮左台灣甜品啦!不如先花時間搞掂出品同店員先搞gimmick la
但其實同賣既野扯吾埋ga,好啦,好有心機搞gimmick
$46都吾係特別平,甘既出品,對得起食客嗎?
不如先花時間搞掂出品同店員先搞gimmick la
百變燒仙草