2024-03-14 13 views
做得新界人(仲要係好近有牛嘅地方😆)有得揀一定唔會出市區食飯🥹因為搭車實在太遠!不過最近搵到一間又好食,又近大西北朋友嘅車仔麵😍講緊嘅就係屯門忠仔麵啦!佢哋兩間分店都位於屯門,裝修懷舊,淨係去打卡都一流📸!嚟到已經忍唔住幫小朋友打卡😍Menu足足滿兩版,有選擇困難症真係需要啲時間先至揀到嘢食😜我哋三個人一共叫咗兩碗麵、兩個小食同兩杯野飲🥰四餸麵- 豬腸 墨魚頭 魷魚 牛筋腩豬腸同墨魚頭真係好味!豬腸一啲都唔肥,而且好入味,值得一試!墨魚頭份量好足又爽口,而且仲唔洗額外加錢,好抵食😍嗱咋忠仔麵因為有選擇困難症,所以最後尾都決定食嗱咋麵,貪佢夠多餸😂雖然價錢貴啲不過真係足料!叫咗少麵,但係上枱嘅時候都嚇咗一跳,因為份量都仲係好多😆佢足足有10種唔同嘅材料,而且份量好足,淨係雞翼尖都有四隻,而且好入味😍唯一可以改善嘅係牛肋條有少少乾,如果煮返腍啲就very good啦🫶🏼關東煮蘿蔔好入味!呢個本身係俾小朋友食嘅,結果大人都爭住食😆滕椒魚皮大推小食!係成餐嘅重點推介!因為我哋最鍾意食魚皮,所以一見到魚皮都會嗌😙呢個汁真係好夾魚皮,辣辣地又爽口,真係會不停食!凍檸茶、凍奶茶呢度嘅嘢飲都拍得住水準

四餸麵- 豬腸 墨魚頭 魷魚 牛筋腩

嗱咋忠仔麵

關東煮蘿蔔
好入味!呢個本身係俾小朋友食嘅,結果大人都爭住食😆

滕椒魚皮

凍檸茶、凍奶茶
呢度嘅嘢飲都拍得住水準,奶茶唔會冇茶味,值得加錢叫

驚喜嘅係呢度係小朋友友善餐廳,除咗有BB凳同埋兒童餐具之外,店員都好主動關心小朋友,仲好細心咁樣拎埋紙巾俾我哋,絕對值得一讚!埋單食咗$250 ,不過真係飽到上心口😆下次黎開呢頭都可以再食過🫶🏼
2024-03-06
$80 (Lunch)