Cafe本店在西環,主打純素、無麩質蛋糕、甜品, 相當受女仕歡迎。而中環分店有更多適合生酮飲食者、素食者的主菜可選擇,以粉色和鮮花為主的裝潢好有少女心,我們幸運地坐上窗口粉紅色沙發打卡位。門口蛋糕櫃相當吸睛,蛋糕賣相精緻。純素及無麩質蛋糕選用有機、天然材料制作,低糖、低卡,好適合鐘意甜食,又著重健康的人。我地試咗綠茶蛋糕,Cream出奇地幼滑但不油膩,口感比一般海綿蛋糕紮實而又濕潤。🍽️ Avocado Egg Toast上菜時太陽蛋蛋黃已經穿了,有少失望,塊麵包出奇地脆,上面鋪滿大量沙律菜,整體味道普普通通。🍽️ Spaghetti with Roasted Cauliflower望到個賣相都好失望,隻膠碟像學校飯堂用的碟,意粉無加入其他食材,口味清淡單調,飯堂質素,但就不是飯堂價。🍽️ Impossible Meat Burger Bagel依個適合素食人士的未來漢堡有驚喜,bagel口感偏紮實但不乾硬,裡面夾了素肉漢堡同原隻大啡菇,素肉嘅質感和味道同真肉好相似,厚身又煎得香口,肉汁豐富,伴碟有沙律菜。

🍽️ Avocado Egg Toast