2019-06-21
尋日想同老公casual食個晚飯, 去左深水埗搵食, o係openrice搵到呢間餐廳評價唔錯又唔貴就去試下。去到餐廳門口, 入面得一個客, 心諗...係咪有伏? 同老公討論完, 見餐牌上面d 野都o岩食就入左去。冇乜人都好, 可以享受一下寧靜o既晚餐。 我地先點左兩樣野, 睇下份量同試下味道點先 : 羊膝肉醬寬麵, 芝士四重奏pizza 。羊膝肉醬寬麵份量唔算大, 女仔食剛好。老公試味先, 我問佢味道如何, 咀刁o既佢竟然話「你試下, 有驚喜!」羊膝好淋, 羊味好重但唔羶。寬麵係手工麵, 質地爽口彈牙, 好香小麥味, 個汁有好香o既羊味, 好好食!芝士四重奏pizza 有8吋, menu冇寫有邊4種芝士, 咬落去芝士好香濃, 有少少乾身, 夾埋火箭菜減少油膩感, 餅底好薄好脆, 都係好好食!因為d 野食好好食, 所以再叫左一份黑松露薯條。 多數餐廳一係只係比黑松露醬, 一係加埋茄汁。呢間餐廳係黑松露醬 + 香辣醬 (有青檸, 沙律醬, 辣椒粉), 好特別同好好食! 薯條係沾左天婦羅炸漿炸, 比起平時就咁炸脆好多! 鹽份都剛剛好, 就咁食都唔會覺得好鹹。因為太好食同好有驚喜, 所以決定
因為太好食同好有驚喜, 所以決定下星期老公生日再黎食, 試下其他野。