好耐冇嚟過西九龍中心搵食喇,八樓美食廣場真係越嚟越多嘢食😛。呢日喺舊同事嘅推薦下,就幫襯咗「哈哈韓式炸雞專門店」。小店主打炸雞🍗,總共有七款口味選擇,另外仲提供少量韓式小食。佢設有一人及二人套餐,一人餐包三件雞、一個細飯同汽水,價錢相當抵食,又夠飽🍱。狂熱炸雞餐($48),我拎住炸雞返屋企,沿途被佢嘅香氣所吸引。🔥狂熱味粉帶少少蒜香同辣味,非常惹味。炸雞肉質保持嫩滑又多汁,而且仲要係無骨,大大啖肉,超正!芝士炸雞餐($48),🧀芝士粉鹹香濃郁,均勻地灑於炸皮之上。炸皮鬆脆而唔油膩,同雞肉緊貼,老實講質素好過唔少連續店。每份炸雞均配有幾嚿炸年糕,煙煙韌韌,有咬口。酥炸魷魚套餐($56),🦑炸魷魚同炸雞一樣出色,炸物嘅炸漿非常重要,小店能夠製作出又薄又酥脆嘅炸皮,就自然唔會難食得去邊,加上炸皮本身已經有味,唔使沾醬食都OK。魷魚自身都唔錯,口感彈牙,唔硬又易嚼。卡邦尼飯,味道近似忌廉白汁,有啲洋蔥粒、薯仔粒同煙肉粒等🥓,個汁幾好,但略嫌少咗啲唔夠撈飯。安東雞飯,安東雞係韓國嘅地道菜式🇰🇷,醬油味道少甜,香而不濃,而且夾雜多種唔同嘅蔬菜,感覺都幾得意。脆薯條(+$20),🍟薯條廿蚊大大盒,正
狂熱炸雞餐
狂熱炸雞($48),我拎住炸雞返屋企,沿途被佢嘅香氣所吸引。🔥狂熱味粉帶少少蒜香同辣味,非常惹味。炸雞肉質保持嫩滑又多汁,而且仲要係無骨,大大啖肉,超正!
芝士炸雞餐
芝士炸雞($48),🧀芝士粉鹹香濃郁,均勻地灑於炸皮之上。炸皮鬆脆而唔油膩,同雞肉緊貼,老實講質素好過唔少連續店。每份炸雞均配有幾嚿炸年糕,煙煙韌韌,有咬口。
酥炸魷魚套餐
卡邦尼飯
安東雞飯
脆薯條
脆薯條(+$20),🍟薯條廿蚊大大盒,正常水平,不過勝在可以揀味粉,包括狂熱、紫菜同粟米濃湯,我要咗後者,有啲似某零食隻味。
總括嚟講,呢間小店有驚喜,炸雞具水準,色香味俱全,而且性價比高👍。店員幾有禮貌,落單後佢叫我等8至10分鐘,時間果然控制得啱啱好,抵讚。
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
狂熱炸雞餐
芝士炸雞餐