2021-11-19
手搖店已經遍布全港九新界,確係春夏秋冬嘅最佳飲品,而且夠晒多變化,單單係茶都已經可以有唔同嘅口味同埋配搭。 通常手搖茶店都係喺地舖為主,不過今次居然係一個極度人細嘅地方搵到有一間手搖店。🤭🤭🤭相信西九龍中心大家都去過,而且裏面都充滿咗好多食肆,不過如果喺5樓蘋果商場入面發現到手搖店又真係幾罕見,一個咁特別嘅位開咗間手搖店都幾令人好奇究竟味道係點樣呢🤔🤔🤔珍珠奶茶癮最近又發作所以直接叫杯奶蓋珍珠奶茶。 顏色上絕對夠晒啡,就同台灣奶茶好唔一樣,味道上呢就介乎台灣同港式奶茶嘅中間,係一個幾好嘅平衡點。 不過未插飲館之前就一定要品嚐一下上面嗰層芝士奶蓋,少少鹹而且有少少甜,清清地嘅感覺實在係神來之筆。 啲珍珠除咗夠晒亂之外亦都保持軟黏又夠晒韌勁,大小而且都算係適中,總括而言三樣元素加埋簡簡單單但又帶出同任何一間手搖質素差唔多嘅味道。 行過路過咁多間格仔鋪不妨抽下時間來感受一下人細神秘手搖店😈😈😙