3K
2019-01-13 109 views
之前嚟過Neighbor已覺得不錯,聽講最近加入了台灣元素美好年代,台式飲品,西台共融,搞搞新意思,我也樂於再來。既然台灣飲品紅遍香江,無理由唔飲啫。點了杯美好紅柚,好大杯噢!味道清新,啜飲著紅柚粒粒有嚼口,清甜好飲。頭盤點了兩個,一個是巴馬火腿蜜瓜沙律,巴馬火腿夠甘香,脂香滿腔。不過份量就比較少了一點。另一款頭盤是酥炸軟殻蟹,不油不膩。原隻蟹還帶點蟹膏,酥脆香口。主菜店員推介了原個南瓜海膽海鮮飯,淨係賣相己拍手叫好。海鮮有青口,蝦和帶子。蝦隻好爽口,非常新鮮。帶子煎得剛好,中間部位剛熟透,好嫰滑,青口鮮嫩。隨了海膽,還加入了魚籽,混入忌廉飯內,鹹香甘香,口感豐富。熊本霜降牛西冷又是推介,達到要求的半熟,牛味濃厚,軟腍,淡淡滋味。甜品少不得,朱古力蛋糕我最愛,朱古力味濃郁又帶些少苦澀,軟綿可口,食到又愛又恨啊!

隨了海膽,還加入了魚籽,混入忌廉飯內,鹹香甘香,口感豐富。

2019-01-12
$350 (Dinner)