2021-02-19 547 views
以前成日喺屋企附近間元朗冰室食佢哋的厚豬扒,疫情後就少咗好多落街食飯,今日經過太子長榮大廈見到有分店,又到左Lunch Time,所以就同朋友一齊去食。我哋分別叫左一份厚豬扒出前一丁,一份和風叉燒豬骨湯烏冬,一杯紅豆冰和熱好立克。厚豬扒出前一丁,出前一丁的麻油係另上的,方便我哋自己加多加少,厚豬扒一如以往地好食,夠厚夠林好容易切開。和風叉燒豬骨湯烏冬的配菜都好多,有蔥,紫菜,半熟蛋和蛋餅,叉燒都幾大塊,肥瘦適中,好啱口味。食完再追加多一份西多士,呢份西多士真係超好味,上面有勁多的煉奶和朱古力醬,食落口暖暖的,一啖一個,回味無窮!

2021-02-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch