2022-10-11 640 views
最好食沙嗲牛肉西多士?沙嗲牛肉西多士 沙嗲牛肉西多士係呢排比較fusion嘅西多士,不過香港唔係淨係得佢一間有賣,好似之前介紹太子嘅利口福都有賣。西多士唔算好厚個種,同利口福差唔多,幾挺身,咬落去外層夠脆,包體鬆軟唔會太腍比醬汁整到,內餡嘅沙嗲牛肉偏碎,唔係一塊塊既滑牛,咬落去就正常,偏柴小小,食落去西多士有小小蛋香味,入面沙嗲味都算濃,不過花生味就冇咩,辣味都無咩,對比利口福,利口福牛肉嘅調味比較重啲,會有啲搶過啲甜味,西多士加上牛油、煉奶,鹹甜交集,唔算過甜過鹹,不過如果可以自己控制煉奶份量更好。估唔到沙嗲牛肉同埋甜既牛油、煉奶,味道上係幾夾,無咩違和感,食落唔算好油膩。不過就唔係個個人食得慣,因為同我一齊食嘅朋友就覺得唔慣,佢自己比較鍾意啲傳統嘅花生醬西多士。要再挑剔嘅就係牛肉分布得唔平均,主要集中喺中間,所以食到西多士既邊邊就冇牛肉,同埋如果係平時沙嗲牛肉麵嘅牛肉可能口感上會更豐富,因為之前介紹嘅利口福就係一塊塊嘅牛肉,份量多啲,同埋分布得比較平均啲。整體係一個好邪惡嘅西多士,本身西多士已經邪惡,仲要加上濃味嘅沙嗲牛肉,冇心理準備嘅人可能真係接受唔到。🌟整體我覺得呢度嘅沙嗲牛肉
最好食沙嗲牛肉西多士?

沙嗲牛肉西多士
🌟整體我覺得呢度嘅沙嗲牛肉西多士唔錯