2018-09-02 861 views
話說肥妹仔星期三晚去咗東港城嗰邊行街街,路經一間叫沙煲兄弟嘅茶餐廳,見到入面嘅裝修非常新穎,但係食嘅食物就係港式大排檔嘅菜式,肥妹仔就覺得好好奇,去咗試下。蝦多士  $28肥妹仔我就最鍾意食脆口嘢嘅,呢一個蝦多士肥妹仔已經好耐冇食過啦!蝦多士上面鋪咗一層蝦滑,下面就係方包,然後拎去炸!佢嘅蝦滑蝦味都幾濃,口感彈牙爽口!多士炸到脆卜卜,但係一啲都唔油膩,食落去好香口。脆炸蝦雲吞  $28咪一樣小食肥妹仔只會想去酒樓飲茶嘅時候先會食到,難得一間茶餐廳有得叫,就梗係叫嚟試下啦!佢嘅炸雲吞好大粒,外表係雲吞皮,炸到非常香口,入面就有鮮蝦肉同埋蝦滑,食落去又係好鮮味,點埋佢嘅醬汁係好好味。海味雜菜煲  $78海味雜菜煲入面有好多配料,有白菜,小棠菜等等,仲有粉絲,雜菌,蝦米,魷魚!食落去口感超級豐富,啲蔬菜好新鮮,冇渣。粉絲吸滿咗個湯汁,食落去唔會好清淡!窩蛋牛肉煲仔飯  $68話說肥妹仔已經好耐冇食過煲仔飯啦,呢一個煲仔飯好好食,因為佢嘅煲仔飯係有飯焦嘅,食落去脆卜卜,好香口!而佢嘅牛肉肉質都好嫩滑,唔會好鞋,加埋一隻蛋喺上面,撈埋個蛋汁嚟食,真係超級好食。邪惡金沙西多士  $38呢一個西多士

蝦多士  $28

脆炸蝦雲吞  $28

海味雜菜煲  $78

窩蛋牛肉煲仔飯  $68

邪惡金沙西多士  $38
呢一個西多士真係不得了,非常邪惡!佢嘅西多士炸到金黃色,咬落去非常脆。多士入面係夾咗一層厚厚嘅花生醬,真係超級好食!上面仲淋上了很多朱古力醬同白朱古力碎,食落去超濃朱古力味,我相信任何鍾意食甜點嘅人都會好鍾意呢一個西多士。

凍奶茶  $18
肥妹仔我去到茶餐廳就一定會叫一杯凍奶茶黎試下嘅!佢呢個凍奶茶沖得好滑好順口,茶味同奶味比例啱啱好,水準不錯。
2018-08-28
$148 (Dinner)