1K
2016-10-07 2836 views
明天又是星期六短週, 今天午餐,  同事 3 人一起 到 Mega box, 找間餐廳吃飯輕鬆下.  行到 11樓見到 Studio City Café.  餐廳外觀不錯,  內裡裝修懷舊 look,  有60年代的霓虹燈,紅色的梳化卡座, 大木酒桶, 點唱機, 棉花糖機, 牆上掛着西洋畫.  好西洋懷舊品味.  地方闊落, 環境舒適.  入門後, 侍應很快安排卡座. 及送來餐牌.  選擇不少.價錢合理, S et Lunch 更有多款選擇. A ~ H: 價錢  $85-$14,   為了爭取時間,   我們三個人, 大家齊点 Set Lunch,頭盤和湯,  是二選一,  我們 分別點了兩個沙律和一個湯.   三文魚菜沙律, 新鮮沙律菜, 感覺新鮮爽脆,  配上香濃胡麻醬, 份量 OK, 吃來開胃, 滿意 !!蘑菇忌廉湯, 賣相好好, 蘑菇味道香濃, 夠熱, 三個 Set-lunch 主菜, 分別是:美國豬扒 U.S Jumbo Pork Chop豬扒煎得香口, 肉質不錯, 夠大件.  調味醃製也適中.  伴有田園沙律及有皮薯條, 炸得香脆, 並配有西梅蘋果醬.  少酸甜好味燒春雞

及送來餐牌.
選擇不少.

三文魚菜沙律

蘑菇忌廉湯, 賣相好好, 蘑菇味道香濃, 夠熱,
三個 Set-lunch 主菜, 分別是:

豬扒 U.S Jumbo Pork Chop

燒春雞  Spring Chicken

店員推介燒春雞是去骨的,  上枱已聞得香氣, 春雞燒得時間剛好, 雞肉入口嫩滑而皮脆.

伴碟有意大利青瓜及蕃薯蓉, 香茅薑椰汁,  好多汁好味. 配搭理想.
脆炸蘆筍大烤菇白菌燴意大利飯, Risotto w/Portabello & Button Mushrooms

脆炸蘆筍,  烤菇白菌 , 很惹味!  有牛油蒜香混在意大利飯, 口感一流!
餐飲, 我們点了熱檸茶和凍咖啡, 享受了一個良好午餐, 又回工作崗位了.
總括, 這間餐廳也不錯.   如配合播放懷舊歌曲更好 !!
Type of Meal
Lunch