2017-06-19
起初是從銅鑼灣發現這間餐廳,後來試食過銅鑼灣和旺角,發現都是銅鑼灣比較大點,食物款式比較多花款一點,所以便約一班朋友來聚餐。這次因人數比較多,服務員也很細心, 特別安排一個閣位接待我們。我們12人每人點選了一款套餐,因套餐比較便宜一點,前菜沙律,餐湯,飲品和甜品,不過有點東西是台式套餐不包括,這是有點遺憾。包括的東西有點要附加費用,而旺角分店餐牌也有點不同的,所以請大家留意。是日餐湯超濃郁(西蘭花忌廉湯),這湯好好飲。而且這店的飲品也唔錯,夠特別,款式多。這個黑松露蚵仔燉飯,一定要食,因料足夠,而且很特別。咖啡鳳梨雞柳燉飯都可以,不過唔夠黑松露蚵仔燉飯好食。這兩款pizza 也唔錯,那不勒斯和辣肉腸考雞,有外面專門店水準,而且啲芝士濃味很多。這兩款就麻麻地,屋喔軍艦排(薯菜)和辣肉腸明蝦茄茸意大利麵,個排其實夠大份,但無什麼特別,而意大利麵味道不太好食。這個明太子卡邦尼闊條麵也要必食,因個汁加上明太子,配搭非常美味而這個烤安格斯牛排,無什麼特別,感覺唔似食緊安格斯牛,不知是否7成太熟而且沒有 juicy既感覺,有點失望terimisu and cheesecake正,巧巧味,個樣又靚仔
這個黑松露蚵仔燉飯,一定要食,因料足夠,而且很特別。
咖啡鳳梨雞柳燉飯都可以,不過唔夠黑松露蚵仔燉飯好食。
terimisu and cheesecake正,巧巧味,個樣又靚仔,味道又不差,既然加錢有點品又好味道,咁就唔洗周圍走搵甜品
這餐飯局都大致上很滿足,只是那兩個台菜,鳳梨糖醋魚柳和古早味三杯雞有點普通很,如果咁既價錢,我一定唔會食,但朋友想試,我也沒法阻止。感覺上這間店舖主打西式 fusion菜更加好。有待改善,而且價錢大班人聚會,咁既價錢,食到不同款式東西,其實都差不多。