2019-10-22 34 views
星期五EMAX 睇戲 早到左就搵地方食個晚飯最後去咗呢間fusion餐廳 佢係做泰國菜的 間餐廳裝修好靚 有情調 十足高級西餐廳咁餐廳入面有好多唔同嘅菜式。主要係泰國同西餐嘅fusion。但係見到佢有個晚餐二人,差唔多乜都有。所以我地兩個人叫左個二人set。二人set有兩個價錢,我地見到有龍蝦同生蠔食都只係五百幾蚊,咁梗係叫過有海鮮拼盤㗎啦。 頭盤係波士頓龍蝦生蠔海鮮凍盤 果然無揀錯,龍蝦爽口大份,而且新鮮同埋多肉。來自愛爾蘭生蠔,Size唔會太細隻而且超鮮甜 。其他嘅就仲有青口,翡翠螺同埋顯。全部都新鮮嫩口好好味。最重要係size唔會太少,食完都唔會話唔夠喉咁。跟住泰式椰子雞湯雞湯濃香多配料。入口香滑,好重嘅嘢香奶味。值得一讚嘅係,湯裏便係10分足料,就係雞肉都已經起碼食咗半個肚,最後味道都夠正宗。至於主菜方面 我地點左青咖哩烤雞意粉 同 原條燒盲鰽魚配飯 青咖哩烤雞意粉十分有驚喜 因為咖哩很香意粉入味 唔會好肥好heavy 上碟時熱辣辣 令人食指大動 至於燒盲鰽魚 正宗皮脆肉滑 魚身多汁冇雪味 以西餐廳格調燒出泰國火辣辣鮮魚 真係喜出望外 盲鰽魚身入面釀咗泰式香料所以成條魚本身一d

星期五EMAX 睇戲 早到左就搵地方食個晚飯

頭盤係波士頓龍蝦生蠔海鮮凍盤
海鮮拼盤

橄子雞湯

至於主菜方面 我地點左青咖哩烤雞意粉 同 原條燒盲鰽魚配飯

至於燒盲鰽魚 正宗皮脆肉滑 魚身多汁冇雪味 以西餐廳格調燒出泰國火辣辣鮮魚 真係喜出望外 盲鰽魚身入面釀咗泰式香料所以成條魚本身一d腥味都冇

最後值得一提嘅就係呢間餐廳係有個毛孩區域,食客可以同自己嘅狗狗一齊過嚟食嘢。而且地方整體環境舒適,一啲都唔會因為怕有交所以會污糟。依家可以同狗狗食嘢嘅地方已經唔多,呢個簡直係毛孩爸爸媽媽嘅福地。加上食物優質,值得推介 !!
餐茶
海鮮拼盤