2024-12-31
聖誕佳節多聚會,去朋友屋企點可以兩手空空?最近V city開咗一間西式燒味店,趁着聚會人多,可以試多啲唔同嘢食。新張期內所有熱食仲有八折添。德國鹹豬手 (大)$108:鹹豬手有大同特大兩個size,我地呢隻係大嘅。鹹豬手用左18種滷料浸泡24小時再燒,啲肉非常入味,鹹香得嚟又唔會太膩,有輕輕煙燻嘅香味,肥瘦均勻,個皮燒到金黃色,脆卜卜,咬落好鬆化,配埋芥末醬,令人一塊接一塊咁食。香草法式燒春雞 $68:春雞有好幾隻味,古法,蒜香南乳同香草。價錢由$68至$75不等。我地試左香草,春雞皮薄肉多,雞皮都好脆身,雞肉嫩滑,帶輕輕香草味,咬落去仲有好多肉汁流出黎,十分juicy,簡直係無得頂呀。黑糖烤豬頸肉 (細)$55:豬頸肉有細同大兩個size,呢份係細嘅。加入黑糖烤過嘅豬頸肉香噴噴,賣相好有光澤,肉質軟滑,黑糖嘅甜味滲透咗入肉裡面,食落甜中帶點鹹香,非常特別。麻辣豬耳 $46:聽聞佢地嘅麻辣系列都好出名,所以想試佢地嘅豬耳。豬耳整得夠淋,入口爽口彈牙,配埋香濃嘅麻辣汁,不論送飯定係做佐酒小食都簡直一流呀。店員好細心地問我地啲燒味幾時會食,知我地唔係即食,仲派左張卡仔教我地點翻熱,真係細心
鹹豬手有大同特大兩個size,我地呢隻係大嘅。
香草法式燒春雞 $68:
黑糖烤豬頸肉 (細)$55:
豬頸肉有細同大兩個size,呢份係細嘅。
麻辣豬耳 $46:
聽聞佢地嘅麻辣系列都好出名,所以想試佢地嘅豬耳。
店員好細心地問我地啲燒味幾時會食,知我地唔係即食,仲派左張卡仔教我地點翻熱,真係細心呀。