2024-04-04 329 views
今日老公專登book左西灣河一間近西灣河碼頭的西餐廳"Social bar and grill"共渡二人晚餐🍴🔪🧄🧅🍕🥩到達後餐廳職員安排張舒服卡位比我哋🛋🛋餐廳環境:以西式,燈光柔和,空間相當大,廚房更是開放式!空間感十足,簡約又舒服,望出窗外看到遊人帶寵物散步,跑步更是輕鬆愉快!🚶🏽‍♀️🚶🏽‍♂️🚶🏽🏃🏻‍♀️🏃🏼🐶🐕🦮🐕‍🦺📓睇一睇餐牌📓便揀左兩款食物👇🏽 1️⃣ 🐔🍕燒烤雞肉披薩 BBQ CHICKEN PIZZA $188這個 pizza 無諗過份量咁大個,足夠三至四人,上台時熱烘烘,香噴懶,雞肉嫩滑,口感不覺乾淨淨~配上芝士、茄汁及三色椒,味道很豐富!披薩餅皮厚薄適中,焗得剛剛好,Yummy😋🤤😋2️⃣ 🔥🐮炭燒西冷牛扒 STRIPLOIN STEAK 12OZ $328剛剛出爐嘅炭燒西冷扒仍有一股炭燒味,五成熟的西冷扒內部帶有一點粉紅色,是我至愛!😍😍😍西冷牛扒口感豐潤多汁,肉質嫰滑,由於內部的油花咀嚼時會釋出豐富的肉汁,帶來濃郁的口感和飽滿的味道!🥩🥩🥩炭燒煮法令牛扒更加香濃,加上特製青橄欖汁味道更出色!🍵🍵🍵晚餐後,兩人已經飽飽!可選擇在海旁散散步,欣賞美麗景色,一樂也!🌃🌇🌉

到達後餐廳職員安排張舒服卡位比我哋🛋🛋

📓睇一睇餐牌📓便揀左兩款食物👇🏽

披薩餅皮厚薄適中,焗得剛剛好,Yummy😋🤤😋

炭燒煮法令牛扒更加香濃,加上特製青橄欖汁味道更出色!🍵🍵🍵

2024-04-01
$284 (Dinner)
  • 炭燒西冷扒
  • 燒烤雞肉披薩