2019-08-23
今日放工去到西灣河 諗住試下 營豐嘅海南雞飯 。平時lunch既時候 ,已經見到好多人排隊買 午飯。 今日決定嚟試下 ,大概六點 幾 ,都有好多人買雞或者買一些小食。驟眼喺櫥窗望入去 ,見到好多唔同小食例如有黑椒雞扒,雞翼 ,泰式鳳爪雞鴨腎等等 …小食大概15蚊至到30蚊不等。 海南雞飯或者雞扒飯大概40至50蚊。喺櫥窗上亦都見到有掛住文昌雞,海南雞,大概半隻就90蚊,一隻就180蚊, 不算太貴。最後我選擇咗無骨海南雞飯 加大概半磅的泰式鳳爪total 65蚊。海南雞飯 45蚊 送飲品 或者湯 。海南雞飯係油飯, 非常香, 雞大概有八至十件 ,雞嘅肉質非常 嫩滑 配埋酸辣醬 ,簡直係一流。半磅鳳爪大概有六至七件 不會太辣 非常好食 而且 小店 外觀非常潔淨而且 謝謝亦非常耐心介紹食物 十分有禮值得一讚。下次應該會去再試下佢嘅文昌雞 ,適合 買嚟做餸一流。
下次應該會去再試下佢嘅文昌雞 ,適合 買嚟做餸一流。