2020-05-31 33 views
今晚拎野過西營盤英華臺俾好友,順便依個晚飯兼聚下。朋友就問,佢屋企樓下開咗間新嘅越南菜,要唔要試下。鐘意試新野嘅我,當然無問題啦。Just Eat 店內環境舒適,員工都好友善,服務態度好好,食物嘅定價都好合理。我同好友今晚得兩個人食飯,所以都無叫特別多嘢食。泰式生菜包:肉碎係豬肉嚟嘅,調味做得好好,微辣中帶一點點檸檬汁既酸味,令人胃口大增。生菜菜都揀咗最靚嘅幾塊嚟做依度菜,而且相當乾淨。濃味牛湯浸牛肉河:想知一間越式餐廳做得好唔好,就必定要食生牛河。Just Eat嘅濃味牛湯浸牛肉河做得唔錯,牛肉夠薄,而且上到檯做係紅卜卜。湯頭牛味都好夠,而且唔好蓋過生牛肉嘅味道。燒雞撈檬:點完餐先後睇下OpenRice食評,見到有人話燒雞偏咸同太乾,起初個心都驚驚地唔好食,但一入口發覺一啲都唔似果篇食評講,燒雞一啲都唔乾,表面燒到脆哂,而肉仲係好嫩滑,而且味道剛剛好。越式凍檸茶:依個凍檸茶唔同之處,就係用咗青檸檬。好好飲。

泰式生菜包

濃味牛湯浸牛肉河

燒雞撈檬

越式凍檸茶:依個凍檸茶唔同之處,就係用咗青檸檬。好好飲。
越式凍檸茶
泰式生菜包