2022-11-01
小店主打係香港傳統小食同糕點真係越嚟越少有得買了🥺個日去到嘅時候已經得返好少嘢可以買但好彩仲有最後動物茶果🤭但糕點都係少糖同健康為主~🔺流心芝麻卷 $20呢個係新產品💫上面有芝麻醬可以整落去芝麻卷🖤而芝麻味唔算好重,個皮麵粉味較重,個人就一般般🥴🔺特濃芝麻糯米糍$20真係好芝麻果然真材實料🤣外皮有滿滿嘅芝麻而內饀都係滿滿嘅黑芝麻😜而麻糬皮都好煙韌💦但成個糯米糍都係黑芝麻就少單調同再甜啲會更好😆🔺焙茶甘粟糯米糍 $20個皮係滿滿嘅焙茶粉,焙茶味都好夠🙌🏻而內饀係粟子蓉仲要係多嘅👅兩樣嘢好夾而糯米糍加都同樣係煙靭😙🔺熊貓🐼 $20超得意而內饀就係花生🥜茶裸皮好煙靭但花生嘅份量再多啲同再甜啲會更好😉🔺青蛙🐸 $20同樣個外表係好得意而茶裸皮係抺茶🍵內饀係紅豆🫘咁多款中呢個相對甜但抹茶就唔係好出💦紅豆嘅份量就頗多~🔺古法花生糖 $30咁多款中我最鐘意食呢個🥰花生糖係硬身個款唔會好甜,每一粒都係有滿滿嘅花生🥜推!!!🔺千層龍鬚糖 $20係店員推薦,店員話好多人會買黎食😎內饀係花生,整體都算正常但就偏乾😗
🔺流心芝麻卷 $20
🔺特濃芝麻糯米糍$20